Hjem / Premium Beklædningsbræt i Valnød /

Premium Beklædningsbræt i Valnød

Førhen var træ det eneste materiale man kunne forestille sig bygge sin terrasse af. Med tiden er der dog sket en kæmpe udvikling i materialer. Det betyder at der i dag findes et stort udvalg af alternative byggematerialer og beklædningsmaterialer. Komposit er et af disse alternativer til træ, som du kan benytte til at montere din terrasse. Komposit er efterhånden et velkendt udtryk når det kommer til byggebranchen og i dag har de fleste også hørt om komposit.

Tilbage i 1990’erne begyndte komposittens popularitet at stige. Lige siden er efterspørgslen på det vedligeholdelsesfrie alternativ til traditionelt træ til blandt andet beklædning kun blevet større. Derfor er der også blevet udviklet meget i komposit og dets popularitet har taget nye højder i takt med udviklingen af materialet. Det betyder også at du kan finde et stort udvalg af komposit på markedet. Det er både i forhold til kvalitet, design, mål og meget mere. Det store udvalg og de mange leverandører kan dog også gøre det svært at finde ud af hvilken komposit du skal gå med. Her kan du blive lidt klogere på komposit og nogle af de muligheder der findes i og med komposit.

Hvad er komposit egentlig?

Selvom langt de fleste har hørt om komposit, så er det langt fra alle der egentlig ved hvad komposit består af. Så her kommet en hurtig forklaring af hvad komposit er for et materiale. Komposit er først og fremmest et menneskeskabt materiale. Det består af en kombination af plastik, træ og bindemiddel. Typisk er komposit fremstillet af både genanvendt plast og træfibre der er et overskudsprodukt fra savværker og lignende industrier. Komposit er blevet udviklet med henblik på at være et alternativ til træ, der samtidig mindsker de udfordringer der er ved terrasse og andet der er bygget af naturligt træ. Det er netop også derfor at komposit i dag er så populært et valg til beklædning, terrasser og lignende, både når det kommer til udseende og egenskaber.

Hvad er forskellen mellem komposit- og plastbrædder?

Måske har du undersøgt forskellige alternativer til dit byggeprojekt. Dermed kan du være faldet over plastbrædder, som også er at finde på markedet. Så måske du nu spørger dig selv, hvad er det nu lige forskellen så er på komposit og på plast?
Der er den store forskel på komposit- og plastbrædder at komposit er et blandingsmateriale af træ og plast. Hvorimod plastbrædder, som navnet også antyder, udelukkende er lavet af ren plast.

Det betyder også at udbuddet og udseendet på henholdsvis komposit og plastbrædder til terrassen er forskelligt, men de er udviklet med samme formål. Nemlig at skabe et vedligeholdelsesfrit alternativ til træ. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men især udseendemæssigt har komposit en kæmpe fordel. Opbygningen af komposit gør nemlig at du kan få brædder der til forveksling både ligner og føles ægte træ. Så hvis du drømmer om en charmerende carport, terrasse eller husbeklædning med et look ala ægte træ, så vil komposit være det ideelle valg.

Udseende på komposit

Kompositmaterialer er kommet langt siden de først kom på markedet, for efterhånden mange år siden. De første udgaver af kompositterrasser var tydeligt lavet med plastik og meget langt fra udseendet på ægte træt. Det skyldtes blandt andet at de første udgaver af kompositten dengang indeholdte mere plast end træ.

Der er en hel del der stadig kan huske hvordan de første generationer af komposit så ud og derfor har mange også et negativt syn på komposit stadigvæk. Det er dog en skam for der er udviklet så meget i netop komposit, både i forhold til farvetoner, overflade og teksturer, så de i dag til forveksling ligner ægte træ. Du behøver altså ikke længere at gå på kompromis med udseendet på din terrasse, for at få komposittens gode egenskaber. Både udseende, kvalitet og egenskaber på komposit har nemlig aldrig været bedre end de er nu.

Den rigtige farve til komposit beklædningsbrædder

Farven har stor betydning for det samlede udtryk af det du gerne vil beklæde, hvad end det er et havehegn eller facaden på dit kolonihavehus. Det kan derfor også være en af de sværeste beslutninger at tage. De mange muligheder indenfor komposit i dag, gør det heller ikke nemmere. Hver producent tilbyder typisk en lang række forskellige farver. De typiske farver i komposit er Grå, Brun og Rød, hvor der herunder er en stor variation i forskellige farvetoner, nuancer og mix. Så når du har valgt hvilket overordnet farver du ønsker til dine beklædningsbrædder, kan du dykke yderligere ned i hvilken variant herunder, du ønsker at bestille dine materialer i.

Kan du male kompositdæk?

En anden grund til at farven kan være en svær beslutning, især når det gælder komposit er at det IKKE kan males. Med beklædningsbrædder i ægte træ, kan du altid slibe overfladen ned og male eller oliere det til en ny farve, hvis du er træt af den nuværende. Den samme fleksibilitet har du altså ikke med komposit. Derfor er det vigtigt at du er helt sikker på farven, inden du går i gang med at bestille dine materialer. Farven kan nemlig ikke ændres og du hænger altså på farve du vælger, hele levetiden igennem. Samtidig er det gode at du netop slipper for at skulle male din kompositbrædder hvert år, som du ellers skal med ægte træbeklædning.

Premium modellen

Der findes efterhånden rigtig mange modeller af komposit og heldigvis for det. Så er det nemlig nemt for enhver at finde de helt rigtige kompositmaterialer. En af de nye modeller på markedet er Premium beklædningsbrædder i massiv komposit. Denne model er med 3D træstruktur og PP plast, der både tager udseendet til en nyt niveau i forhold til at ligne ægte træ. Kompositkernen er beklædt med PP plast, hvilket gør denne model endnu mere vedligeholdelsesfri end andet komposit. Samtidig kommer det med en løsning der gør det nemt og lige til at montere din terrasse.

Med komposit beklædningsbrædder får du derfor en overflade der i høj grad ligner naturligt træ, men som du slipper for at skulle oliere og male årligt.
Premium beklædningsbrædderne kommer i flere forskellige farver:

- Valnød
- Hvid

- Grå
- Sort

Farven valnød kommer helt tæt på den naturlige træfarve, som mange drømmer om. Premium brædderne er lavet med en specielt farvemix, hvor der er blandt sort i farven. På den måde får brædderne et mix og spil, der gør udseendet meget ægte og så tæt på naturligt træ som muligt.

Tilbehør:

Til premium modellen kan du også købe premium hjørnelister. Hjørnelisterne kan du selvfølgelig bruge rundt om hjørner, til at lave flotte afslutninger eller rundt om vinduer eller lignende. Dækbrædder og hjørnelister er anbefalet for at brædderne kan udvide og trække sig sammen bag disse og du får en flot finish.
Modellen bliver sat på med det nye clipssystem, der gør at du slipper for synlige skruer.

Hvor længe holder komposit?

Hvor længe holder komposit så egentlig, er et af de mest stillede spørgsmål når det kommer til både komposit, men selvfølgelig generelt byggematerialer.
Levetiden på kompositbeklædningsbrædder afhænger i høj grad af den type komposit du vælger at investere i. Komposit kommer i mange forskellige kvaliteter og det påvirker også holdbarheden og levetiden. Det har desuden stor betydning at du får monteret dine brædder korrekt og at du bruger den nødvendige tid på at rengøre kompositten. Med det sagt kan du forvente at din kompositbeklædning kan holde i et sted mellem 25-30 år og endda længere. Det er altså en langvarig investering du gør, når du bestiller kompositmaterialer. Det er blandt andet også derfor at komposit bliver vinder mere og mere ind på markedet og bliver et populært valg til mange byggeprojekter.

Prisen på komposit

Komposit er ikke det billigste materiale på markedet, så er det sagt. Det kan derfor også med det samme få nogen til at fravælge det. Det er dog en skam, for det det kan på sigt være den bedste investering, selvom det er dyrere lige nu og her. Komposit vil være dyrere end langt de fleste typer af træ, som du også kan vælge til dine beklædningsbrædder.
Prisen på komposit kan dog også variere meget. Det er som med alle andre materialer, især kvaliteten og udformningen af kompositten der påvirker prisen.

Du får dog også rigtig meget for pengene og jo flere penge du investerer, des større mulighed er der for at få komposit der ligner ægte træ, mest muligt.
Så hvis du ønsker det mest realistiske look på dine beklædningsbrædder, skal du være parat på at prisen er i den højere ende. Fordelene er dog bestem også derefter.
På den lange bane, skal du også være opmærksom på at du sparer mange penge på materialer, udskiftning og vedligeholdelse. Komposit kan derfor i den grad være alle pengene værd.

Brug prisberegner online

Hvis du er i tvivl om hvor stort et budget du skal sætte af til dine komposit beklædningsbrædder, så for tvivl ikke. Det behøver nemlig ikke være så svært at regne sig frem til et pålideligt tal. På mange hjemmesider kan du finde en decideret prisberegner, der kan hjælpe dig med at udregne prisen på den komposit som du har behov for, for at komme helt i mål med dit projekt.

Komposit til dit byggeprojekt

Beslutningen om at købe beklædning til dit byggeprojekt, kan være noget af en mundfuld. Der er mange forskellige typer, priser, designs og generelt et hav af muligheder. Du er heller ikke længere begrænset til kun at kunne vælge træ, med komposit der nu er godt inde i billedet. Flere og flere vælger også at bruge komposit til beklædning af blandt andet huse, gavle, hegn, terrasser og meget andet.

Det kan derfor også være det helt ideelle valg til dig, hvis du står og skal købe beklædningsbrædder. Med komposit får du det smukke og charmerende udseende, uden de typiske udfordringer og arbejde som med ægte træ og du kan nyde brædderne i rigtig mange år. Du skal ikke være bekymret for den store vedligeholdelse, råd, splintrer eller lignende. Det er der taget højde for i udviklingen af kompositten. Det kan derfor være den helt rigtige investering at gøre for langt de fleste.