Forskellen på træ og komposittræ
Drømmer du at bygge en ny terrasse og overvejer om det skal være træ eller komposittræ, vil vi her beskrive de mange fordele der er ved at benytte komposittræ eller som nogen fejlagtigt kalder det plastictræ. Komposittræ består nemlig kun af 30% genbrugsplastik. 60% er træfiber og 10% farve og additiver som bindemiddel, UV-beskyttelse, forhindre svamp og insekt angreb. Men det er plastikmaterialet der understøtter de gode egenskaber, som ekstrem god holdbarhed og minimal vedligeholdelse. Specielt i det våde danske vejr udemærker komposittræ sig ofte, som det bedste valg. Men hvad er forskellen på træ og komposittræ?
Men lad os prøve at sammenligne træterrassen med kompositterrassen, så du kan komme lidt nærmere, hvilken løsning du skal vælge. Der er flere faktorer i spil når du skal vælge mellem træ eller komposittræ. Størrelsen på din terrasse, dens form, stil og udtryk. Du skal også se på hvor udsat træet vil være og hvor meget tid du ønsker at bruge på træbehandling og vedligeholdelse.
Træ til terrassen
De fleste kender den traditionelle træterrasse som det smukke træ og naturlige materiale. Men efter at det er blevet trykimprægneret er det bestemt ikke det mest miljøvenlige produkt og slet ikke når vi tænker på den kortere levetid i forhold til komposit brædder. Her skal man være opmærksom på at det kræver en del vedligeholdelse, hvis man vil forlænge levetiden på sin træterrasse.
Komposit brædder til terrassen
Når du vælger at bygge din nye terrasse med komposit brædder, undgår du de kendte fugtproblemer og at skulle bruge alt for meget tid på vedligeholdelse. De fleste af os vil jo gerne nyde udelivet på terrassen og ikke bruge tiden på træbehandling og reparationer.
Når du vælger en kompositterrasse kan du helt undgå at skulle male, slibe og give terrassen olie, som ved en træterrasse. Dog slipper du ikke helt for vedligeholdelse for den skal lige vaskes over for støv, snavs og eventuelt alger. Her skal du bare bruge en grov kost, mild sæbe eller lidt Rodalon. Vigtigt; brug aldrig kraftige rengøringsmidler som saltsyre og eddikesyre på din kompositterrasse. Forskellen på træ og komposittræ er dermed store – til trods for at de til forveksling kan ligne hinanden.
Montering af kompositterrasse – endnu en fordel
Det er uhyre nemt at arbejde med komposit brædder. Der findes et hav af muligheder i komposittræ og klik-monteringssystemer. Du kan altid finde inspiration og information på vores hjemmeside ligesom du kan hente montagevejledninger til kompositterrasser.
Garanti på komposit
Du kan købe komposit brædder flere steder. Her skal du være opmærksom på den store forskel der kan være på prisniveau og kvalitet. Det er også vigtigt, at du får den rette vejledning. Vi har specialiseret os i komposittræ, så hos Kompositterrasse.dk står vi altid klar til at rådgive dig om det, du har brug for. Vores produkter er af høj kvalitet, og derfor tilbyder vi helt op til 5 års garanti på ALLE vores produkter.
Pris forskellen på træ og komposittræ?
Alt efter størrelse, træsort og kvalitet kan prisen svinge en del. Jo bedre kvalitet, jo dyrere er træsorten. De dyreste og meget smukke træsorter er teak, jatoba, ipé, camaru, eg og derefter lærk. Det billigste er typisk trykimprægneret træ som er fyrtræ.
Her følger cirkapriserne pr. kvadratmeter for de mest gængse træsorter:
- Trykimprægneret træ: Cirka 150-300 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
- Gran: Cirka 150-250 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
- Teak: Cirka 1200-1500 pr. kvadratmeter terrassegulv
- Eg: Cirka 800-900 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
- Cumaro, Jatoba: Cirka 500-800 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
- Ipé: Cirka 1100-1300 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
- Komposittræ: Cirka 250-500 kroner pr. kvadratmeter terrassegulv
Derudover skal man også indregne den tid man spare på montering. Der er altså stor forskel på prisen ud fra, hvilken træsort man vælger.
Se vores udvalg af kompositprodukter.
Hvis du vælger komposit terrasse brædder
Når du har valgt at bygge din nye terrasse med komposit terrasse brædder skal du være opmærksom på følgende:
- Komposit terrassebrædderne skal løbende rengøres for våde blade, alger, mug og skimmelsvamp. Bemærk at komposit træ fraråder højtryksrens.
- Komposit brædder udvider sig og trækker sig sammen alt efter temperaturen. Derfor bør du beregne ekstra plads til, når du lægger komposit brædderne.
- Komposit brædder og specielt de sorte kan visse steder blive varme, når solen står direkte på dem.
- Kompositbrædder kan, i solen og som andre materialer falme en smule og ændre farve.
- Kompositbrædder kan være sårbare overfor tunge stød eller spidse genstande.
Vi er specialister
Vi har specialiseret os 100% i komposittræ. Vi sælger nemlig ikke andre produkter og kan derfor give dig den bedste og mest kompetente rådgivning. Har du brug for en dybere forklaring på, hvad forskellen på træ og komposittræ er, eller har du brug for gode råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os.