Inspiration indret din komposit terrasse

Inspiration: Indretning af din komposit terrasse

Der er mange valg, muligheder og masser af inspiration til indretning af din udendørs komposit terrasse. Indretningen af din terrasse afhænger blandt andet af størrelsen på din terrasse. Hvis du har en stor terrasse, er der flere kvadratmeter at gøre med, men det bliver også et større projekt. Indretningen afhænger også af, om du har en indendørs eller udendørs terrasse. Hvis din terrasse er udendørs, er der eksempelvis flere forskellige forholdsregler angående vind og vejr. Alt det kan du læse mere om i denne artikel. Her får du nemlig inspiration til terrasseindretning. Og hvis du endnu ikke har en komposit terrasse, får du også inspiration til materialevalg og udseendet af din nye terrasse.

 

Få inspiration til indretning af den lille komposit terrasse

Til den lille terrasse skal man tænke meget over, hvordan man udnytter pladsen bedst muligt. Der er måske ikke mange kvadratmeter at gøre brug af, og derfor er der måske ikke plads til en masse store møbler.

Som inspiration til at indrette den lille komposit terrasse er der især ét godt trick: Vælg løsninger med flere funktioner. I stedet for at have et stort havebord med stole, kan man eksempelvis vælge en havesofa og et havesofabord. Således kan havesofabordet både have en funktion som et sted, hvor man både kan spise og spille spil. Men det kan også være stedet, hvor man samles med sine gæster til en drink i solen. Derudover har nogle havesofaer en chaiselong eller en liggefunktion, der kan fungere som et alternativ til en liggestol.

En løsning med flere funktioner kan også være en væghylde med blomsterkasser og hylder til pyntegenstande, praktiske småting og levende lys. Sådan en væghylde kan ofte også pyntes med en hyggelig lyskæde. Ved på dén måde at udnytte højden, bliver der mere plads til møbler og lignende nede på terrassebrædderne. Både væghylde og blomsterkasser er også nemme at bygge selv i eksempelvis komposit beklædningsbrædder.

 

Få inspiration til at udnytte vind og vejr på din udendørs terrasse

Det er en god idé at udnytte vind og vejr, når man indretter og søger inspiration til sin udendørs terrasse.

Hvis man eksempelvis har store træer i haven, der kaster skygger på dele af terrassen, kan man bruge det til sin fordel. Man kan tænke over, om skyggen måske er en fordel at have ved havebordet. Og om skyggen måske er en ulempe at have ved hyggekrogen og måske liggestolene. Det er selvfølgelig ærgerligt at indrette en hyggekrog med muligheder for solbadning, hvis der er skygge det meste af dagen. Således kan man nemmere beslutte, hvor møblerne cirka skal stå.

Tænk også over om terrassen har et mindre overdække eller lignende, hvor man enten slipper for regnen eller får læ. Dér kan man stille de havemøbler, som man gerne vil bruge, når det enten regner eller blæser.

Det er generelt en god idé at tænke over placeringen af sine havemøbler, når man skal søge inspiration til en udendørs terrasse. Vind og vejr kan have en stor betydning for, hvor meget man i sidste ende bliver glad for indretningen af sin komposit terrasse.

 

Få inspiration indretning af en terrasse i kompositmaterialer

Udendørs terrasseinspiration er også lig med alverdens hyggekroge. Du kan eksempelvis gøre terrassen hyggeligere med mange forskellige kompositprojekter. Inspiration til terrasseindretningen kan blandt andet være, at du overvejer, hvilke kompositprojekter der kan pynte på netop din terrasse. Mulighederne er rigtig mange. Man kan:

 

Læs mere om hvad komposit er eller kontakt os for mere inspiration til indretning af din komposit terrasse. Vi hjælper dig både med idégenerering og med hvordan du egentlig kan føre idéerne ud i livet.

Hvis du selv vil bygge din terrasse, kan du læse artiklen “Materialer til terrassen” for at finde de helt rigtige materialer. Du kan også se diverse monteringsvideoer på vores YouTube-kanal.