Højbed

Byg dit nye højbed i komposittræ

Er haven for lille eller tiden for knap til en traditionel køkkenhave, så skulle du overveje at bygge dit eget højbed. Højbede er helt oplagte, hvis du vil dyrke dine egne urter, grøntsager, blomster mv. Her får du muligheden for at arbejde i en god funktionel højde ligesom du får de bedste forudsætninger for at nyde den fortryllende duft fra de spirende urter og de farverige blomster.

Hvorfor vælge Komposittræ til højbede?
Det handler netop om at kunne nyde sin hobby, nyde arbejdet med fingrene i jorden og pleje af afgrøderne og ikke bruge tiden på vedligehold af det træ, som plantekasserne er bygget af. De almindelige højbede, som er bygget af træ vil rådne relativt hurtigt, hvilket er helt naturligt da det omkranser et fugtigt miljø og står ude i det barske vejr året rundt. Det stiller store krav til vedligeholdelse, træbeskyttelse og løbende pleje af de sider og kanter som efterhånden vil falde sammen. Det er her komposittræ virkelig kommer til sin ret for det påvirkes ikke af det fugtige miljø da materialet, som også kaldes plastictræ, består af træ, genbrugsplast og lim. Det betyder altså at når du har valgt at bygge dine højbede med kompositbrædder, kompositstolper og de tilbehørsdele vi tilbyder, så opnår du ganske enkelt en langt længere levetid, et flottere og mere rent look uden at du skal vedligeholde det mere end en vask et par gange om året. Et højbed bygget i træ og med løbende vedligehold holder måske kun 2-6 år og derfor ser man også at nogen vælger at bygge sit højbed i trykimprægneret træ, men det skal man ikke gøre da de sundhedsskadelige giftstoffer fra træet kan trænge ind i jorden.

Har du endvidere brug for at flytte dine højbede er det også meget nemmere når det er bygget i komposittræ. Det er et lette materiale og specielt fordi det ikke suger fugt.

Byg højbede af kompositbrædder

Du kan vælge at købe et færdigt højbed, men du kan også sagtens bygge det selv. Med vores kompositbrædder, kompositstolper og tilbehør har vi gjort det nemt at komme i gang.

Vi hjælper dig med gode råd når du vil bygge dit eget højbed.
Om vinteren vil den frosne jord fryse til og derfor udvider sig. Det skaber et ekstra tryk på siderne. Her har komposittræ den fordel at det ikke påvirkes af frost og fugt og derfor kan det klare meget store frostpåvirkninger. Her skal du blot være opmærksom på at højbedet skal afstives pr min. 800 mm for at holde på trykket fra jorden. Udover stolperne skal der bruges kompositbrædder til siderne. For den pæne afslutning vil vi anbefale at du bruger hjørnelister.

For den optimale og mest komfortable arbejdsstilling bør du ikke bygge dine højbede bredere, end du kan række ind over dem fra begge sider. Højden afstemmer du efter dine egne behov.

Stort udvalg i farver og overflader:
Måske vil du gerne have at dine nye højbede skal matche det øvrige træ omkring dit hus. Her tilbyder Kompositterrasse.dk markedets største udvalg i farver, strukturer og overflader.

Se de mange muligheder på kompositterrasse.dk, hvor du finder alle de dele du har behov for. Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Kompositterrasse.dk er specialister i komposittræ og vi står altid til rådighed med professionel og kompetent vejledning.