Idéer til altanen

Idéer til altanen

Især i løbet af tiden med Covid-19 lærte vi at værdsætte et hyggeligt udeområde i vores egne hjem. Også selv om man bor i en lejlighed midt i storbyen. Altanen er for alvor blevet et sted, hvor vi nyder at opholde os. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt at få gode idéer til altanen. Så bliver det nemmere at gøre altanen så hyggelig og dejligt et sted at være som overhovedet muligt.

Her får du inspiration og gode idéer til altanen. Du kan nemt gøre netop din altan til dit absolutte yndlingssted. Hvis du har en terrasse i stedet for en altan, kan du også læse artiklen “Inspiration til terrassen“.

 

Vælg de rigtige møbler til din altan

Først og fremmest skal vi se på, hvor stor din altan er. Der findes mange kreative og gode idéer til den store altan, hvor du har plads til både et spiseområde og et solbadningsområde. Hvis du har en lille altan, skal du måske gøre op med dig selv, hvad du helst vil have. Vil du et havebord med stole på din altan, så du kan sidde og spise aftensmad derude. Eller vil du have loungemøbler, hvor du kan slænge dig og bare slappe af.

Gode idéer til altanen der er lille, er at stille en bænk op af den ene væg med et tilhørende lille spisebord. Hvis du har en altan med loft, kan du på den anden side af det lille spisebordet hænge to hyggelige hængestole ned fra loftet. Eller du kan have en hængekøje hængende. Begge dele kan du trække til side eller nemt fjerne igen, når du ikke bruger dem. På den måde får du både plads til både et spiseområde, hvor du kan sidde med familien og vennerne og et område, hvor du kan slænge dig og nyde solen på de gode sommerdage.

Vi har flere gode idéer til altanen, for hvad med gulvet og de små hyggekroge? Læs med herunder.

 

Læg et lækkert gulv af kompositfliser på altanen

Hvis du har et betongulv eller blot et gammelt, knap så pænt gulv på altanen, kan du nemt gøre det pænt. En af de helt gode og værdifulde idéer til altanen er nemlig at anlægge et gulv af komposittræ. Du kan finde de såkaldte kompositfliser i forskellige farver og mønstre her. Fliserne er behagelige at gå på, og de er meget blødere, varmere og pænere end eksempelvis et betongulv. Men hvad er komposit? Komposit er en blanding af genbrugstræ og plastik. Denne blanding sikrer, at du aldrig skal tænke på vedligehold såsom oliering, slibning og maling.  Kompositfliserne er derfor én af de rigtig gode idéer til altanen, og kompositfliserne kan tilmed holde sig flotte i 20-25 år.  Det er en nem og simpel løsning til et flot gulv på altanen.

Læs mere i følgende artikel hvis du overvejer nyt gulv på altanen.

 

Lav grønne, hyggelige spots

Flere gode idéer til altanen er naturligvis at sørge for hyggelige, grønne spots. Du kan blandt andet lave pæne altankasser til blomster bestående af kompositbrædder . På den måde kan du også bibeholde kompositstilen på altanen. Og du behøver ikke bruge tid på at vedligeholde altanen. Du kan læse mere i artiklen Skal jeg vælge træ eller komposittræ?. Der kan du få et større indblik i forskellene på almindeligt træ og komposittræ.

Andre idéer til altanen er at pynte den med hyggelige lyskæder eller sætte hylder op. Du kan eksempelvis have levende lys stående, en vase med blomster, en samling af dine yndlingsmuslingeskaller eller andet fint pynt, der passer til altanen.

Andre gode idéer til altanen er at sørge for at have rigeligt med hyggelige og flotte pyntepuder og tæpper. Så kan altanen blive rigtig hjemmelig og indbydende.

Er du klar til at kaste dig ud i dit næste altanprojekt?

 

Har du brug for flere gode idéer til altanen?

Du kan altid kontakte os hos Kompositterrasse for at få mere inspiration og gode idéer til altanen. Derudover er vi også online på flere forskellige medier. Her kommer vi både med idéer til altanen, terrassen, haven og indenfor i huset eller lejligheden – naturligvis i løsninger af komposittræ. Du kan blandt andet finde os på Facebook, LinkedIn og YouTube. Her lægger vi inspirerende opslag ud om de mange muligheder, der er med komposit. Du kan også læse om, hvordan man arbejder med komposit, hvis man er til gør-det-selv. Vi er også til stede på Instagram og Pinterest, hvor du kan søge inspiration og få en idé om, hvad du kan bygge af komposit.