Vedligeholdelsesfrit træ

Vedligeholdelsesfrit træ: Hvad er det?

Man kan ikke komme udenom, at man skal vedligeholde almindeligt træ. Indenfor skal man eksempelvis sætte tid af til jævnligt at oliere sine indendørsgulve. Udenfor har man muligvis både terrasse, hegn og havemøbler af træ, som også skal olieres eller males. Det er naturligvis udendørsmøblerne og diverse andre udendørs træprodukter, der skal vedligeholdes oftest. Og det er et tilbagevendende projekt hvert år, når man ikke bruger vedligeholdelsesfrit træ. Det kan være en stor og uoverskuelig opgave, især hvis man i forvejen har en travl hverdag. I en travl hverdag bliver dét at skulle vedligeholde diverse træprodukter bare en træls praktisk opgave.

Det er derfor selvsagt, at der er mange fordele ved ikke at bruge almindeligt træ. Men hvad er vedligeholdelsesfrit træ egentlig?

 

Hvorfor er komposit vedligeholdelsesfrit træ?

Hvad er komposit? Komposit er stort set vedligeholdelsesfrit træ. Det er er en betegnelse for en sammensætning af materialer og består af 60% genbrugstræ, 30% genbrugsplast og 10% bindemiddel. Man kan kalde komposit for vedligeholdelsesfrit træ, fordi sammensætningen af materialerne gør, at det er modstandsdygtigt overfor termitter og andre træspisende insekter, og så rådner det ikke. Derudover skal komposittræ ikke efterbehandles, da der hverken er behov for at oliere, male eller slibe det. Dermed er komposit også både miljøvenligt og fri for gift. Komposit er vedligeholdelsesfrit med en levetid på omkring 20-25 år, hvilket er langt mere end almindeligt træ.

Hvis du vælger at bruge komposittræ til din terrasse eller lignende, kan du dermed forvente, at det holder sig pænt og moderne op til 25 år. Samtidig behøver du ikke afsætte tid til diverse vedligeholdelsesprojekter. Oliering, maling, slibning og lignende er kun nødvendigt, når man bruger almindeligt træ. I artiklen “Vedligeholdelse af komposit terrassebrædder” kan du læse, hvor lidt der skal til for at vedligeholde en komposit terrasse, og hvorfor det kan kalde for “vedligeholdelsesfrit”.

Du kan også læse mere i artiklen ”Skal jeg vælge træ eller komposittræ?” for at få et større indblik i forskellene på almindelig træ og komposittræ.

 

Mulighederne med komposittræ

Du kan vælge at bruge vedligeholdelsesfrit træ til alle de forskellige træprojekter, du kan forestille dig. Udendørs kan du bygge en flot terrasse bestående af terrassebrædder enten rundt om huset eller fritstående i haven. Du kan lave begge dele vedligeholdelsesfrit. Du kan også bygge et vedligeholdelsesfrit hegn rundt om huset eller i haven. Eller du kan bruge beklædningsbrædder af vedligeholdelsesfrit træ til at beklæde diverse genstande, du gerne vil skjule. Det kan eksempelvis være skraldespanden, postkassen, blomsterbedet, havebænken og andre haveprojekter. Hvis du har en altan, kan du også lægge kompositfliser, som er et flot og ikke mindst vedligeholdelsesfrit alternativ. Med andre ord kan du bygge en stort og flot udendørsområde bestående af diverse projekter lavet af træ, der er vedligeholdelsesfrit. Kun fantasien sætter grænser.

Det behøver ikke kun være udenfor, at du bruger vedligeholdelsesfrit træ. Fordelene ved at bruge vedligeholdelsesfrit træ udenfor er selvfølgelig blot mere tydelige, da man oftere skal vedligeholde træ udenfor. Når vi nu bor i et land, hvor vejret generelt udsætter træet for diverse skader, skal man oftere vedligeholde det. Men man kan også bruge træ, der er vedligeholdelsesfrit til diverse indendørs træprojekter. Det kan man gøre både for at undgå at skulle oliere det i ny og næ. Man kan også bruge det indenfor, da det er moderne og flot at se på. Og hvis man alligevel har vedligeholdelsesfrit træ i haven, ser det gennemført ud, hvis man også bruger det indenfor. Du kan eksempelvis bruge det indenfor til at beklæde væggene, lave flotte detaljer, bygge en bar eller andre spændende kompositprojekter.

 

Udvalget af komposittræ

Vi har et stort udvalg af vedligeholdelsesfrit træ. Hos Kompositterrasse har vi både komposittræ med gummibelægning, så træet er blødere at gå på. Vi har komposittræ med en 3D træstruktur, som gør, at det til forveksling ligner almindeligt træ rigtig meget. Vi har også komposittræ, der er vendbar. Og noget komposittræ er kraftigt, og noget er tyndt.

Der findes ikke kun én type af vedligeholdelsesfrit træ, og der er ikke én ting, der er det rigtige at vælge. Det hele afhænger af, hvad du skal bruge det til, og hvad dit behov er. Du kan læse artiklen ”Hvilke komposit brædder er bedst?” for at få et større indblik i forskellen på vores kompositbrædder, og så du også kan finde frem til, hvad der passer bedst til dig og dit behov.

Derudover kan du også se et overblik over vores forskellige produkter på vores Instagram-profil og på Pinterest.