Vedligeholdelse af komposit terrassebrædder

Vedligeholdelse af komposit terrassebrædder

Mange af os bruger især forårsmånederne på at klargøre vores hjems udeområder. Udeområderne skal fremstå pæne og ordentlige, så vi kan nyde de hyggelige og lune sommeraftener udenfor. Vi begynder at plante blomster. Vi går i gang med den helt store forårsrengøring og gør havemøblerne fri for blandt andet støv og edderkoppespind. Vi fjerner ukrudt mellem fliserne. Vi investerer i maling og olie til terrassen. Og så går vi i gang med den helt store oliering af terrassen. Der er knap så meget vedligeholdelse af komposit terrassebrædder.

Vi kan bruge mange timer og weekender i haven. Vi har gjort det i mange år. Og hvert år hilser vi på naboerne, der også går ude i haven og gør sine udeområder hyggelige og klar til sommeren. Nogle synes, at det er hyggeligt, og andre synes, at det bare er en praktisk ting, der skal overstås. Men hvad nu hvis man faktisk helt kan undgå bare nogle af de praktiske ting? Vil det ikke gøre forårsweekenderne lidt nemmere? Du kan undgå vedligeholdelse og rengøring af komposit terrasse.

 

Kan man undgå oliering af terrassen?

Hvis du skal have fat i olie til terrassen, er der mange forskellige olier, du kan vælge imellem. Du kan eksempelvis få en terrasseolie med UV-beskyttelse, der beskytter mod solens stråler. Du kan også få en terrasseolie med fungicider, der beskytter terrassen mod skimmelsvamp. Hvis du har en træterrasse, er det altid en god idé at huske at oliere din terrasse. Terrasseolien hjælper nemlig træet til at blive vandafvisende og modstandsdygtigt overfor både vind og vejr men også skimmelsvamp.

Inden du går i gang med oliere terrassen, skal du huske at skylle og skrubbe terrassen grundigt med vand. Således får du fjernet smuds og lignende, der helst ikke skal ligge på terrassen, når du påfører olien. Hvis din terrasse er meget slidt, kan det også være nødvendigt at slibe terrassen, før du olierer den.

Det er jo egentlig et større arbejde at skulle oliere sin terrasse. Og det bliver især et stort arbejde, fordi det jo netop er en tilbagevendende opgave at sørge for. Men kan man undgå oliering af terrassen? Hvis du har en træterrasse, kan du ikke undgå at skulle oliere terrassebrædderne i ny og næ. Hvis altså du ønsker en pæn og velholdt terrasse. Men hvis du har en terrasse bestående af komposit terrassebrædder og ikke træbrædder, så behøver du ikke olie til terrassen. Og der er kun minimal rengøring af komposit terrasse.

 

Hvad er komposit?

Komposit ligner til forveksling træ. Det er en betegnelse for sammensætningen af forskellige typer af materialer. Denne sammensætning giver et flot udseende af træ. Men samtidig gør sammensætningen også, at materialet ikke har de samme negative egenskaber, som træ har. Træ skal jo eksempelvis jævnligt olieres og måske males eller slibes. Hvis man ikke husker eller sørger for at behandle træet ordentligt, kan det få store konsekvenser. Man kan risikere, at der går råd i træet, at det bliver ramt af træspisende insekter eller skimmelsvamp med mere. Du kan læse en guide til træterrassen her.

Komposit er derimod modtandsdygtigt overfor træspisende insekter, skimmelsvamp og råd. Man skal ikke bruge olie til terrassen. Komposit passer mere eller mindre sig selv. Der er kun minimal vedligeholdelse af komposit terrassebrædder.

 

Sådan sørger du for rengøring og vedligeholdelse af komposit terrassebrædder

Især efter en lang periode med efterårsstorme eller med en masse forårsregn, kan rengøring af komposit terrasse være en fordel. Hvis der i længere tid ligger blade eller snavs på din komposit terrasse, kan det med tiden føre til algedannelse. Sørg derfor for at børste terrassen fri for blade og snavs i ny og næ. Det kan gøres med en helt almindelig kost. Hvis der alligevel opstår alger på dine komposit terrassebrædder, er der også en simpel løsning på dét. Du kan smide vand ud over terrassen og igen bruge en almindelig kost til at børste algerne fri fra terrassen. Se eventuelt en video på vores YouTube-kanal, der forklarer, hvordan du fjerner alger fra terrassen.

Dét er det eneste, der skal til for rengøring af komposit terrasse. Det er derfor altid nemmere at sørge for vedligeholdelse af komposit terrassebrædder end af en terrasse bestående af træ.