Materialer til terrassen

Materialer til terrassen: Brug disse til dit nye terrasseprojekt

Der er ikke noget at sige til, at det kan føles næsten helt overvældende at skulle i gang med at bygge ny terrasse. Det er uanset, om du selv står for hele byggeprojektet, eller om du får hjælp til noget af det. Det er en stor beslutning at bygge ny terrasse, da du sandsynligvis skal bruge den og se på den i mange år fremadrettet. Derfor skal du selvfølgelig finde de rette materialer til terrassen for at være tilfreds med resultatet.

Her hjælper vi dig med at få et godt overblik over, hvad du skal have styr på, når du skal i gang med dit terrasseprojekt. Det er vigtigt at vælge de rigtige materialer til terrassen for at få den bedste og mest holdbare løsning. Og det gælder både de mest oplagte materialer såsom selve de synlige brædder. Men det gælder også de ikke-synlige såsom strøer, stolper og de forskellige værktøjer, du skal bruge.

Herunder får du et overblik over, hvilke materialer til terrassen du skal bruge til dit nye terrasseprojekt.

 

Har du helt styr på terrassens form og udseende?

Før du bestiller nye materialer til terrassen, skal du have styr på, hvordan din nye terrasse skal se ud. Hvis du er 100 % sikker på det, kan du læse videre i artiklens næste afsnit ”Terrassens underliggende konstruktion er vigtig”. Ellers er det en god idé at læse med her. Du ved naturligvis ikke, hvilke materialer du har brug for, hvis ikke du kender din nye terrasses udseende. Du kan blandt andet få inspiration ved at læse artiklen: “Inspiration: Indretning af din komposit terrasse“.

Du kan også stille dig selv spørgsmålet om terrassen skal stå i forlængelse af husvæggen, eller om den skal stå for sig selv ude i haven. Her er der eksempelvis stor forskel på, hvilke materialer du skal have fat i. Du kan også stille sig selv spørgsmålet, om din terrasse skal bestå af komposittræ eller almindeligt træ. Her er der også stor forskel på, hvilke materialer du skal have fat i. Der er også forskel på, hvilke materialer til terrassen du skal vælge, alt efter hvilke terrassebrædder du vælger. Og lige præcis terrassebrædderne er vigtige at være sikre på – det er naturligvis dem, du skal kigge på de næste mange år fremover.

 

De synlige materialer til terrassen

Der findes mange forskellige typer af terrassebrædder. Hvis du vil bygge terrassen i komposittræ i stedet for rigtig træ, kan du bruge terrassebrædder med 3D træstruktur. Træstrukturen gør, at komposittræet ligner almindeligt træ rigtig meget. Du kan også vælge terrassebrædder med en gummibelægning, der gør terrassebrædderne mere skridsikre. Eller du kan vælge terrassebrædder, der er vendbare. Så kan du eksempelvis lave et mønster i terrassen eller blot vende brædderne med tiden.

Mulighederne for at vælge imellem de forskellige typer af terrassebrædder er rigtig mange. Du kan eventuelt benytte vores 3D terrasseberegner, hvor du kan ’bygge’ din egen terrasse online. Med terrasseberegneren får du et godt overblik over, hvordan terrassen kommer til at se ud med de terrassebrædder, du vælger. Du får også en oversigt over, hvad prisen for din terrasse kommer til at koste. Og du bliver godt forberedt på, hvilke materialer til terrassen, der er gode at vælge i netop dit tilfælde.

Hvis du stadig mangler inspiration til, hvilke terrassebrædder du skal vælge, før du begynder at bestille materialer til terrassen, kan du læse mere i artiklen ”Hvilke komposit terrassebrædder er bedst?”.

 

Terrassens underliggende konstruktion er vigtig

En vigtig detalje som mange måske ikke tænker over, når de skal bestille materialer til terrassen er, at terrassens underliggende konstruktion også er vigtig. Din terrasse kommer til at bestå af tre lag; et fundament af f.eks. stolpebæringer, en underliggende konstruktion af strøer og belægning af terrassebrædder.

Det første lag er stolpebæringerne, som skal holde den underliggende konstruktion. Dette sikrer, at terrassens belægning ligger stabilt. Selve terrassens underliggende konstruktion består af noget, der hedder strøer, og det er dem, der skal holde terrassebrædderne. Du kan både vælge kompositstrøer, der sikrer, at der ikke går råd i underkonstruktionen, eller du kan vælge almindelige trykimprægneret træstrøer.

Dermed skal du også have fat i de nødvendige materialer til en stabil og stærk underkonstruktion samt strøer, når du skal bestille materialer til terrassen.

 

Bestil de rigtige materialer til terrassen

Når du har styr på din nye terrasses form, udseende og underkonstruktion samt hvilke terrassebrædder du gerne vil bruge, er du klar til at bestille alle de nødvendige materialer til terrassen. Du kan bestille det hele samlet her.

Hvis du selv skal bygge terrassen og ikke får håndværkere til at hjælpe med det, skal du, udover at bestille de rigtige materialer til terrassen, også have fat i de rigtige værktøjer til at bygge en terrasse. Her skal du blandt andet bruge en kap sav, en håndsav, en skruemaskine, gummihandsker, 50 mm lange bits og bor.

Er du i tvivl om, hvordan du bygger selve terrassen, så kan du læse vores montagevejledninger og få hjælp derigennem til at bygge din nye terrasse. Du kan også se monteringsvideoer på vores YouTube-kanal.