Hjem / Derfor skal du vælge komposithegn /

Derfor skal du vælge komposithegn

Derfor skal du vælge komposithegnNår du laver planer om at sætte hegn om din grund eller på anden vis, vil gøre brug af et hegn på din ejendom, så har du brug for et stærkt, holdbart og flot produkt. Typisk vil valget falde på et traditionelt hegn i naturligt træ. Det har længe været det mest brugte materiale til udendørs byggeprojekter, men der er andre muligheder. En af dem er et komposithegn. Der er mange gode grunde til at vælge et komposithegn, fremfor træ og det kan være det er det helt ideelle valg til netop dit hegn.

Et hegn skal være med til at opfylde de ønsker du har for et hegn. Samtidig kan et hegn være med til at skabe stor værdi både for dit udendørsareal. Foruden den økonomiske værdi, der typisk også vil øges på din ejendom. Et perfekt designet hegn kan være med til at få din have og grund til at se virkelig fantastisk ud, give en følelse af sikkerhed og privatliv. Det er alt sammen noget du kan være sikker på at få, hvis du vælger at gå med et komposithegn.

Hvad er komposithegn?

Selvom hegn til stadighed bliver lavet primært af hårdt eller blødt træ, så har komposit vundet frem på markedet. Der findes en lang række komposithegn fra forskellige leverandører, så der er rig mulighed for at finde lige netop dét hegn, der passer til dit hjem. – Alle med gode egenskaber, der gør det til et perfekt materiale til at bygge hegn af.

Komposit bliver fremstillet af en blanding af plastik, træ og bindemiddel. De fleste kompositter bliver i dag lavet af genbrugsmaterialer, så det samtidig også et miljøvenligt alternativ til træ.
De to bærende elementer i komposit, plastikken og træet, er det som giver komposit sine unikke og attraktive egenskaber og udseende. Træet, der typisk er et rest-materiale fra tømmerindustrien og lignende, giver dit komposithegn et autentisk og flot udseende. Plastikken derimod bidrager til at hegnet er utroligt holdbart og har en meget længere levetid, end et traditionelt træhegn. Foruden at det bevarer sin styrke og udseende.

Fordele ved komposithegn

Som nævnt er der mange gode grunde til at vælge komposithegn, når det er tid til at vælge det rette hegn til din ejendom. Kompositmaterialer kommer med en lang række fordele, der gør det til et godt alternativ til træ. Hvilket også har ført til den store popularitet som komposit har fået igennem de sidste par år. Derfor kender de fleste til komposit på den ene eller den anden måde. Men hvad er det lige for nogle konkrete fordele, der gør at du skal vælge et komposithegn til dit projekt. Det får du her en kort oversigt over, der gør det nemt at anskue, hvorfor komposit kan være det helt rigtige valg:

Komposithegn har en lang levetid

Komposit er et stærkt og utroligt modstandsdygtigt materiale. Det er udviklet til at kunne holde til at være ude året rundt og det generelle slid, der kan blive udsat for. Set i forhold til naturligt træ, gør kombinationen af træ og plastik i komposit at det er langt stærkere, mere holdbart og modstandstandsdygtigt. Alle tre faktorer der er med til at øge levetiden på komposithegn. Så når dit komposithegn er monteret kan du være så godt som sikker på at have glæde af det de næste 30 år, plus/minus. Levetiden afhænger som med så meget andet af blandt andet kvalitet og vedligeholdelse.

Stærkt og modstandsdygtigt

Da komposit er vejrbestandigt og mere modstandsdygtigt end naturligt træ, skal du heller ikke være bekymret for råd, mug eller lignende skader der kan opstå på et naturligt træhegn, da det ikke vil opstå med et komposithegn.  Så hvis du vil have et hegn der ikke svigter, kan et komposithegn vejen frem. Komposit er desuden også modstandsdygtigt i forhold til insektangreb.

Meget lidt vedligeholdelse

De fleste der drømmer om et hegn, ved at der med den drømmer følger en del vedligeholdelse, men alle ville nok helst være fri for lige dén del. – og det er faktisk næsten muligt med et komposithegn. Med komposithegn er der ikke brug for yderligere efterbehandling af hegnet med tiden. Det gælder både slibning, maling, oliering eller anden behandling, som er nødvendigt ved et traditionelt træhegn. Når først komposithegnet er monteret behøver du derfor ikke gøre andet end at sørge for at rengøre det i ny og næ, når der er behov for det.

Udseendet på komposithegn

Der er sket en stor udvikling, når det kommer til udseendet på komposit. Så du skal ikke længere frygte at et komposithegn, vil være for meget plastik i forhold til udseendet. Det er nemlig kommet langt i forhold til de tidligere generationer af komposit. Ligesom med træ, kan komposit også købes i en lang række farver og forskellige finish. Så uanset om du leder efter et helt traditionelt look til dit hegn eller noget mere moderne, kan du være sikker på at det findes i komposit. I dag fås kompositter også med en særlig 3D-struktur, der i den grad får det til at ligne naturligt træ. Derudover skal udseendet hverken vedligeholdes eller falmer over tid, som det sker med træ.

Montering af komposit hegn

Montering af et komposithegn er heldigvis ikke så forskellig fra træhegn. Så hvis du har erfaring med montering af træhegn eller lignende, kan du sagtens kaste dig ud i at installere et komposithegn. Når du bestiller materialer, kan du vælge at købe enkelt delene hver for sig, du kan gå med en samlet løsning eller købe hegnet med færdige moduler, der er meget lige til at montere. Du kan finde kan finde flotte komposithegnsbrædder her. Det kommer helt an på dine egne evner, tid du vil bruge og budgettet til dit komposithegn. Du kan også altid få professionelle ud og montere hegnet for dig, så er du i hvert fald sikker på det bliver gjort helt korrekt.

Det vigtigste du skal vide, når du monterer et komposithegn er at der skal være en særlig afstand mellem stolperne og fastgørelsen af brædderne. Den korrekte afstand mellem dine elementer i hegnet er nødvendigt, fordi kompositmaterialer udvider og trækker sig sammen alt efter temperaturen. Det er derfor vigtigt at kompositten har plads nok til at kunne arbejde sig frem og tilbage. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal gribe det kan, findes der heldigvis mange gode guides, der trin for trin får dig helt igennem monteringen af hegnet.

Kan du skære i komposithegn?

Komposit kan på mange måder bearbejdes på samme måde som naturligt træ. Det kræver derfor heller ikke særligt udstyr, hvis du vil for eksempel tilpasse målene på dine kompositplanker. Komposithegn kan skæres til uden problemer ved hjælp af en almindelig sav eller rundsav.

Komposithegn – Det ideelle valg

I løbet af de sidste par år er komposithegn blevet en meget fortrukken mulighed for mange boligejere. Det skyldes netop de mange fordele og egenskaber et komposithegn kommer med, i forhold til et traditionelt træhegn. Komposit er netop også fremstillet for at være et perfekt alternativ til træ. Et alternativ der netop skulle løse nogle af de udfordringer der er ved naturligt træ. Det er lige fra den nemme montering til den utrolige holdbarhed og lave vedligeholdelse.

Derfor er komposit også et perfekt valg for rigtig mange. Det gælder også selvom det er en større investering her og nu, i forhold til mange træhegn i standard træ. På sigt vil du med sikkerhed også spare tid og penge. Hvilket skyldes at der er så lave løbende omkostninger og vedligeholdelse ved et komposithegn. Plus at du får et flot hegn, der kan stå som nyt de næste mange mange år.