Hjem / Ny terrasse af komposit – Sådan laver du din terrasse af komposit /

Ny terrasse af komposit – Sådan laver du din terrasse af komposit

En terrasse af komposit er deluxe versionen af en almindelig træterrasse. Men igennem os får du det til den samme pris, så ved at vælge komposit terrassebrædder får du en vedligeholdelsesfri træterrasse, der forforbliver flot uanset vejr og vind. Her kan du se hvordan du gør trin for trin.

Ny Terrasse af komposit

Skal du bygge ny terrasse bør du overveje dit valg af terrassebrædder. Det kan være de traditionelle trykimprægnerede brædder, men det kan også være de populære kompositbrædder.

Komposittræ bruges mere og mere ved terrasser, hegn, beklædning og andre steder, hvor man ønsker minimal vedligeholdelse. Kompositterrassebrædder fås i mange farver og overflader og det er et relativt nemt materiale at arbejde med, hvis man bare følger anvisningen fra leverandøren.
Er der tale om en terrasse i sommerhuset, en terrasse der ligger i skyggesiden eller som udsættes for løvfald og sne i lange perioder, så er det svært, på sigt, at holde sin terrasse fri for råd og svamp. Her er det oplagt at bruge kompositbrædder. De udsættes ikke for råd og svamp, men skal naturligvis holdes rene for alger og smuds.

Pris og kvalitet

Der findes flere steder, hvor du kan købe komposittræ, men du bør være opmærksom på at der er stor forskel på både pris og kvalitet. Her er det vigtigt at man vurdere sit behov og alliere sig med en leveranddør, som kan kan give en kompetent rådgivning.

Hos Kompositterrasse.dk har vi specialiseret os i komposittræ og vi går langt for at yde en førsteklasses rådgivning. Vi rådgiver i udmåling, beregning, valg af produkttype og ikke mindst monteringsvejledning.

Hvad koster en terrasse lavet af komposit?

Når det handler om træterrasser er der tre muligheder for projektet, alt efter hvor meget du vil deltage selv:

1. Den rene gør-det-selv terrasse

betonstolpe-min. Du starter her med at plane jorden og herefter markerer du op hvor din terrasse af komposit skal være. Du skal nu nedgrave betonstolper i 90 cm. dybde med 2,05 meter fra center til center. Betonstolperne kan købes i din lokale tømmerhandel for ca. 100 kroner stykket og skal nedgraves med et almindeligt pælebor.
reglar-min. Når du har nedgravet betonstolperne, skal du nu lave en ramme af trykimpregnerede reglar, hvor der maksimalt er 400 millimeter imellem hver, målt fra center til center. Du kan købe reglar i shoppen for ca. 10-20 kroner meteren alt efter hvilken dim.
Komposit bræt 16 x 70mm. Nu er tiden endelig kommet til at montere de dejlige kompositbrædder til din træterrasse af komposit. Terrassebrædder koster mellem 360-500 kroner per kvadratmeter, alt efter hvilket design du vælger.
Clips til model Danmark. Bruges til en terrasse af komposit.Kompositbrædderne moteres med clips der koster 3 kroner stykket, og du skal bruge 21 per kvadratmeter.
Skruer-min. Bruges til en terrasse af komposit.Til at bore clipsene fast skal du bruge a4 stålskruer som du kan købe her i shoppen til 125 kroner for 200 styk.
Komposit profil 20 x 110mm. Bruges til en terrasse af komposit.Til sidst skal du bruge slutbrædder til omkredsen af din terrasse, for at få et flot finish der gør alle misundelige. slutbrædder koster fra 35 kroner pr. løbende meter.Hvis du i forvejen har et fast underlag, såsom fliser eller beton, skal du naturligvis ikke bruge betonstolper og reglar, men istedet skal du bruge strøer som koster 25 kroner per meter.

Ved at gøre det hele selv, kan du altså bygge træterrasser for 300-400 kroner pr. kvadratmeter alt inklusive, alt efter hvilket design du vælger. Her kan du se hvor let du samler din træterrasse:

2. Gør det delvist selv

Alle kan samle kompositbrædder til en træterrasse. Derimod kan det for nogle være en større opgave at skulle plane jord, nedgrave betonstolper og lave en ramme af reglar. En tømrer tager typisk 400 kroner + moms i timen, og det vil ikke tage et tømrerfirma mange timer at klare det grove arbejde for dig. Du kan selv købe materialerne i byggemarkedet, og dermed  spare en del penge stadigvæk.

3. Vi gør det hele!

Er du til luksusløsningen, så kommer jeg gerne og laver din træterrasse helt fra bunden. Jeg er uddannet tømrer og bygningskonstruktør, og medbringer alt lige fra betonstolper til clips og skruer. Sammen med mig, kan vi aftale præcis hvor og hvordan du gerne vil have din træterrasse, og derefter kan du sætte dig i din lænestol, imens jeg bygger din nye terrasse af komposit for dig.

Ved denne løsning skal du påregne omkring 1200 kroner per kvadratmeter, alt inklusive - men så får du også et resultat der får naboen til at tabe næse og mund!

Træterrasser i komposit kan alså laves meget billigt hvis du vil spare penge, og dyrere hvis du vil spare tid... det er helt op til dig. Uanset hvad du vælger, så står vi altid til disposition med råd, vejledning og konsulentbistand hvadenten det drejer sig om køb eller montering af din nye træterrasse. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Se vores udvalg af kompositprodukter her.