Hjem / Terrasse i komposit – Alt hvad du behøver at vide /

Terrasse i komposit – Alt hvad du behøver at vide

Terrasse i KompositDer er mange ting at overveje, inden du beslutter dog for hvilket materiale din terrasse skal bygges af. For mange skal terrassen være det perfekte sted at bruge deres fritid og dele med familie og venner. Terrassen kan bruges til mange ting, hvad end det er til en fyraftensøl fredag eftermiddag, til at sidde og nyde morgenkaffen en lun morgenstund eller invitere hele familien til den perfekte grillaften. Derfor er det rigtige materiale til terrassen også en stor beslutning at skulle tage, da det har betydning i forhold til både udseendet, vedligeholdelse og brugen af terrassen. Træ er stadig on-top-of-mind når det kommer til terrassematerialer, men stadig flere og flere vælger en terrasse i komposit.

Terrasse i komposit – Hvad er komposit?

Kompositplanker er lavet af plast og savsmuld af restprodukter fra træproduktion. Det er et kombineret materiale der er fremstillet for at løse problematikker, der er ved almindelige træterrasser. En kompositterrasse kræver derfor meget lidt vedligeholdelse, er modstandsdygtigt, rådner eller splintrer ikke som almindeligt træ. Efterhånden kan du anlægge en terrasse i komposit, med planker der til forveksling ligner ægte træ og du behøver derfor gå på kompromis med udseendet på din terrasse. Du kan læse flere af vores artikler om komposit her.

Fordele ved terrasse i komposit

 • Modstandsdygtigt over for vind, vejr og insekter
 • Meget let materiale
 • Miljøvenligt og fri for gift
 • Splintrer og rådner ikke som træ
 • Lav vedligeholdelse
 • Fås i mange farver og strukturer

Ulemper ved terrasse i komposit

 • Udseendet kan se uægte ud
 • Kan være glat og blive utroligt varmt
 • Mere brandfarlig end træterrasse
 • Falmer og kan ikke genopfriskes
 • Dyrere end nogle trætyper

Kan du selv anlægge en terrasse i komposit?

Det korte svar er ja. Ja du kan sagtens anlægge en terrasse i komposit alene. Der er ikke den store forskel i at anlægge en terrasse i almindeligt træ og komposit. Komposit er ovenikøbet et let materiale, der gør det nemt at flytte rundt på, når man er alene om arbejdet. Komposit er også nemt at skære til og kræver ikke specielt værktøj. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal gribe det an, kan du også altid søge råd og vejledning hos professionelle. Der er desuden mange rigtig gode guides og videoer til hvordan du anlægger en kompositterrasse online. Du kan også læse vores terrasse guides her.

Hvor lang tid holder en terrasse i komposit?

En terrasse i komposit er et af de mest holdbare terrassematerialer du finder på markedet. Det er også en af de ting, der gør komposit til et populært valg til terrassen. Typisk vil en terrasse i komposit holde i helt op til 20-30 år og muligvis endnu længere. Holdbarheden kan variere alt efter hvilken type kompositbrædder, du vælger til din terrasse, kvaliteten og mængden af vedligeholdelse, du yder til terrassen.

Vedligeholdelse af kompositterrasse

En kompositterrasse kræver meget mindre vedligeholdelse, sammenlignet med træterrasser. Derfor bliver kompositterrasser også ofte omtalt som: vedligeholdelsesfrie terrasser. Det er dog en titel, der lover mere end det kan holde. For godt nok er komposit fremstillet med fokus på blandt andet at kræver så lav vedligeholdelse som muligt, men det er ikke 100% vedligeholdelsesfrit. En terrasse i komposit kræver ikke maling, oliering eller anden løbende behandling. Desuden slipper du for regelmæssigt at skulle slibe din terrasse, hvis den er af komposit. Den største vedligeholdelse, ligger derfor i rengøringen. Du kommer nemlig ikke udenom at, hvis du vil holde din terrasse flot og få den til at holde så længe som muligt, skal den rengøres jævnligt. Det kan gøres med varmt vand og et rengøringsmiddel, der er egnet til kompositterrasser.

Kan du bruge højtryksrenser på en kompositterrasse?

En højtryksrenser, kan gøre rengøringen af din terrasse, noget nemmere og ikke mindst hurtigere overstået. Det skal dog gøres med forsigtighed, hvis du vil bruge en højtryksrenser på en terrasse i komposit. Det er vigtigt at du bruger højtryksrenseren med omtanke og eventuelt en blødere indstilling. På den måde mindsker du risikoen for at ridse kompositplankerne eller komme til at ødelægge eller beskadige belægningen på din terrasse, der kan blive til varige skader.

Prisen på komposit

Der findes mange forskellige udbydere af komposit planker til terrasser på markedet, foruden forskellige typer af komposit. Prisen på en terrasse i komposit kan derfor også variere en hel del. Prisen afhænger blandt andet af kvaliteten på de kompositplanker du vil købe, om det er massive eller hule planker og hvilket udseende og farve du ønsker at din terrasse skal have. En kompositterrasse er en del dyrere end en terrasse bygget af traditionelt træ og kompositplanker vil ofte koste mellem 300-500 kr pr. kvadratmeter, alt efter designet.

Massive eller hule kompositplanker

Når du har besluttet dig for at anlægge en terrasse i komposit, er noget af det næste du skal beslutte dig for, om du vil bruge massive eller hule planker. Begge muligheder giver et flot resultat og en holdbar terrasse, så det er efter personlig præference hvilken type, du vil gå med. Massive planker giver sig selv, er solide kompositplanker, hvorimod hule planker har hulrum inde i planken. Massive planker er tungere end de hule planker, men minder ofte mere om træ. Hule planker udvider og trækker sig mindre end de solide, så der er fordele og ulemper ved begge dele. Uanset hvilken type du vælger, vil det give et rigtig flot resultat og en kompositterrasse du vil være meget tilfreds med.

Farverne til din terrasse i komposit

Kompositplanker til din terrasse kan fås i lang række forskellige og flotte farver. Komposit er skabt ud fra et ønske om at løse problematikker der er opstået i tidens løb med træterrasser. Samtidig elsker mange udseendet på en træterrasse og derfor fås komposit også i farver der i høj grad efterligner forskellige naturlige træsorter.

De typiske farvegrupper du kan få komposit i er:
- Grå nuancer
- Gyldne nuancer
- Rødbrune nuancer
- Brune nuancer

Du kan med fordel købe en prøve med hjem eller købe en prøvekasse som denne, med forskellige farver. På den måde kan du teste en farve, før du beslutter den endelige farve.

Kan du male en kompositterrasse?

I forhold til maling, er det både en af fordelene og ulemperne ved en terrasse i komposit. En malet træterrasse, kræver regelmæssig vedligeholdelse og skal slibes og males flere gange i løbet af sin levetid. Det slipper du for med en komposit terrasse, for de kan nemlig ikke males. Komposit er som nævnt et sammensat materiale, der består af elementer, som gør det vanskeligt for maling at fæstne og det vil derfor blot skalle af. Det kan være en ulempe fordi du dermed ikke har mulighed for at ændre farven på din kompositterrasse, hvis du bliver træt af det med tiden. Du skal derfor være grundig inden du beslutter dig for udseendet på din terrasse i komposit.

Terrasse i komposit - kort og godt

Der er mange fordele og stor værdi i at anlægge en terrasse i komposit. Tilføjelsen ved at bygge en terrasse skaber stor værdi i sig selv til dit hjem og samtidig skaber det et samlingspunkt for hyggelige stunder, som kan bruges de næste mange år. Hvor traditionelle træterrasser normalvis har en levetid på 10-15 år, kan du regne med at en terrasse i komposit, vil kunne holde i god og vel dobbelt så lang tid. Komposit er et pålideligt materiale der med sin kombination af plast og savsmuld, giver unikke egenskaber der både giver et utrolig flot udseende, modstandsdygtighed, lang levetid og lav vedligeholdelse. Kompositterrasser kræver ikke noget specielt i forhold til at anlægge og du kan sagtens gøre det selv. Når først du har fået bygget din terrasse i komposit, vil resultatet være det hele værd og noget du kan være stolt af de næste mange år.