Hjem / Plast terrassebrædder – En nem terrasse uden vedligeholdelse /

Plast terrassebrædder – En nem terrasse uden vedligeholdelse

Plast terrassebrædder vil redde dig fra at skulle bruge masser af tid på at vedligeholde din terrasse. Selvom plastik ikke er verdens mest naturlige byggemateriale, rummer det en lang liste med fordele.

Plastiktræ! Hvad for noget? spørger du nok.

Plast terrassebrædder går dog også under navnet komposit, og så er der måske større chancer for, at der ringer en klokke et sted. Det bliver således mere og mere almindeligt at lægge terrassebrædder, der ikke er 100% naturligt træ.

Læs om de mange fordele ved plast terrassebrædder lige her.

Plast terrassebrædder er en nøje sammensat blanding

Komposit er faktisk hverken plastik eller træ. I stedet kan du anlægge terrasse med en blanding, der giver dig det bedste fra begge sider. Det redder dig endda fra at skulle vedligeholde din terrasse med træbeskyttelse og olie i tide og utide.

Det er et miljørigtigt og bæredygtigt valg, hvis du går med komposittræ som materiale på terrassen. Træet er fortrinsvis bambus. Det blandes med plastik fra genbrugsmaterialer og bindemiddel. Til sammen sørger det for en meget holdbar løsning.

Du kan tilmed købe komposit i nøjagtig den farve og form, du ønsker dig. Der er alt i alt masser af fordele ved plast terrassebrædder i forhold til mere traditionelt træ.

Fordele ved komposittræ

Plast terrassebrædder er meget mere hårdføre og modstandsdygtige end brædder af naturligt træ. Der er i Danmark langt fra de kolde vintre til somre med masser af sol. Det stiller krav til dine byggematerialer, hvis de skal kunne holde i lang tid.

Kompositbrædder kræver faktisk bare at blive rengjort en gang imellem for at fremstå som nærmest nye. Du kan gemme olie og træbeskyttelse langt væk. Materialet er designet til at klare sig uden vedligeholdelse.

Træspisende insekter vil holde sig på pæn afstand. De bryder sig ikke om indholdet af bindemiddel og plastik. Endnu en bekymring mindre, når du slår dig ned på terrassen.

Der er aldrig mangel på poppeltræ

Når man anvender træ af sorten poppeltræ til sin terrasse, kan man gøre det med god samvittighed. Der bliver aldrig mangel på poppel, da træet vokser enormt hurtigt.

Poppel er endda yderst robust, når det sammensættes til at være en del af fx brædder til terrasse.

Du skal sådan set bare udtænke, hvordan din terrasse skal tage sig ud i sidste ende og så arbejde derudfra. Plast terrassebrædder giver dig mange flere fordele og muligheder end ulemper og begrænsninger.

Hvis det kan lade sig gøre - så lader det sig gøre med komposit.

https://youtu.be/zBf_wQBwC38

Så enkelt er det at montere komposit

De bedste plast terrassebrædder med gummibelægning

Der er stadig stor forskel på materialerne, hvis man anvender komposit. Nogle er fx designet med gummibelægning, så de er ekstra 'naturlige' at gå på og skridsikre på samme tid.

Hvis man skal anføre en ulempe ved plast terrassebrædder, så må det være, at de kan blive meget glatte i regnvejr. Med gummibelægning sikrer du større skridsikring end ved standardmodeller.

Du får 5 års garanti hos de fleste forhandlere. Herudover kommer total vedligeholdelsesfrihed, suveræn 3D struktur og flere forskellige varianter af farver.

Der bliver i det hele taget kælet for, at komposit skal ligne almindeligt træ mest muligt. Det er derfor slet ikke sikkert, at du kommer til at få kommentarer til dit valg af 'træ', når du får gæster på besøg - ihvertfald ikke andet end at din nye terrasse er utroligt indbydende at tage plads på.

Vend brædderne og få en anden overflade

Mange plast terrassebrædder er endda designet med mulighed for, at man kan vende brædder for at opnår et andet look. Komposit kan fx bestå af en træstruktur i 3D på den ene side og et sort look som egetræ på den anden.

Hvis terrassen konstrueres, så der er rigeligt med luft under brædderne, vil du faktisk kunne 'vende terrassen om' efter en årrække og få et friskt look ved at få den anden side opad.

Smart ikke?

Selvom der er tale om et kunstigt fremstillet materiale, så vil udseendet stadig variere en smule fra bræt til bræt. Det tilføjer så bare mere autenticitet til det samlede udtryk på din terrasse.

Kraftige eller mere spinkle modeller

Plast terrassebrædder er ikke bare en ensartet masse, der kun kan købes i få forskellige udtryk. Faktisk er der nærmest ligeså mange varierende designs at vælge imellem, som hvis man bygger terrasse med naturligt træ.

De massive og kraftige modeller egner sig godt til nogle terrasser, mens et mere spinkelt udtryk måske er værd at stræbe efter andre gange. Med en glat overflade og riller på den anden, får du ofte to modeller i én, når du køber terrassebrædder af komposit.

Utrolig nemt at arbejde med

Naturligt træ kan være svært at arbejde med. Det kan flække og give problemer undervejs i konstruktionen af en terrasse. Sådan forholder det sig dog ikke med plast terrassebrædder.

Du får en nøje konstruktionsvejledning, når du køber en samling kompositbrædder. Det er ganske let at lægge og samle brædderne med clips. Man skal ikke i gang med sav og målebånd for at få brædderne til at passe perfekt i hverken bredde eller længde.

Det hele kan skræddersyes til at passe perfekt med målene på din terrasse. Komposit giver variationsmuligheder, som du ikke får andre steder.

https://youtu.be/XgEeZfpraqw

Demonstration af kompositbrædder

Plast terrassebrædder med en levetid på 25 år

En realistisk anslået levetid på et kvart århundrede uden vedligeholdelse er nok til at overbevise de fleste. Du kan også blive en af de efterhånden mange, som vælge at se bort fra traditionelle træbrædder for at anlægge terrasse med komposit i stedet.

Du undgår endda at få splinter i fødderne på en varm sommerdag, hvor du smider sko og strømper. Det eneste, du skal tage dig i agt for er faktisk, at brædderne kan blive rigtig varme af direkte sol.

Men det tager man jo gerne med i den korte danske sommer!

Ingen efterbehandling

Når en kompositterrasse er færdig, er den færdig. Slut. Punktum.

Du skal ikke bekymre dig om bræddernes beskaffenhed, når de første byger sætter ind. Plast terrassebrædder suger ikke vand og fugt til sig. Råd og svamp vil derfor blive et svagt og ubehageligt minde fra tidligere terrasser.

Du skal egentligt blot finde koste og haveslange frem for at feje og spule fliserne rene engang imellem. Højtryksspuleren bør dog gemmes langt væk, da trykket kan forvolde skade på materialet.

Skulle der være en svag forekomst af alger på brædderne, vil en blød kost og mild sæbe eller Rodalon være nok til at sætte en stopper for misfarvningen. Det er bare med at tage problemet i opløbet, så det ikke spreder sig.

I langt de fleste tilfælde kommer det dog aldrig så langt.

Miljørigtigt og fri for gift

Det er måske nærliggende at tro, at plast terrassebrædder er hårdere ved miljøet under fremstillingen end naturligt træ. Sådan forholder det sig dog ikke.

Træ skal under alle omstændigheder trykimprægneres, hvis det skal have nogen som helst chance for at kunne modstå det danske klima. Denne process indeholder langt flere skadelige stoffer, end hvad der gøres brug af under fremstilling af komposittræ.

Komposit er miljøvenligt og uden giftige tilsætningsstoffer. Der anvendes tilmed genbrugsplast, som ellers ville skade naturen.

Du kan slå dig ned med benene oppe på din terrasse med god samvittighed, når underlaget består af komposit!