Hjem / Hvad er komposit? /

Hvad er komposit?

 

Komposit er en betegnelse for sammensætning af materialer, som både er stærkere og lettere end konventionelle materialer.

Komposit består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel og dette sikrer, at materialet er skridsikkert og ikke rådner. Indholdet af plastik er årsag til, at kompositprodukter kan holde til det danske vejr, men mange ved ikke at plastikken i komposit også er miljøvenligt.

Fordelen ved komposit er, at materialet stort set er vedligeholdelsesfrit, har en lang holdbarhed, er nemt at montere og dermed billigt.

Se vores udvalg af kompositprodukter.

Komposit fra kompositterrasse.dk

Hvad er fordelene ved komposit?

 • Komposittræ er stort set vedligeholdelsesfrit.  
 • Komposit er modstandsdygtigt over for termitter og andre træspisende insekter.  
 • Kompositterrasser har en levetid på omkring 20-25 år, hvilket er langt mere end almindeligt træ. 
 • Med kompositbrædder undgår du at splinter i fødderne  
 • Kompositbrædder skal ikke efterbehandles. 
 • Kompositbrædder er miljøvenlige og fri for gift - i modsætning til trykimprægnerede brædder. 

Produktegenskaber

Tidligere undersøgelser viser, at hver femte boligejer forsømmer at vedligeholde deres hus. Det skyldes naturligvis en travl hverdag eller at man bare gerne vil slappe af og nyde tiden med familien, når man nu er i sommerhus eller hjemme i haven.

Da kompositterrasser består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel såsom lim, farve og additiver sikres det, at materialet er skridsikkert og ikke rådner. Indholdet af plastik er årsag til, at terrassen kan holde til det danske vind og vejr, men hvad mange ikke ved er, at plastikken i komposit også er miljøvenligt.

Når du overvejer at bygge din nye terrasse med kompositbrædder skal du være opmærksom på følgende: 

 • Kompositterrassen skal løbende rengøres for våde blade, alger, mug og skimmelsvamp. Bemærk at komposit træ ikke tåler højtryksrens. 
 • Komposit træ arbejder ift. temperaturerne, materialet udvider sig og trækker sig sammen, det bør du beregne plads til, når du lægger brædderne. 
 • Kompositbrædder og specielt de sorte kan visse steder blive varme, når solen står direkte på dem.  
 • Kompositbrædder kan med tiden falme en smule og ændre farve. 
 • Kompositbrædder kan være sårbare overfor tunge stød eller spidse genstande. 

Når man forholder sig til ovennævnte punkter vil fordelene være så store, at man i langt de fleste tilfælde vil kunne anlægge sin nye kompositterrasse ud fra, at man kan bruge sin dyrebar fritid på at slappe af på terrassen - ikke træbehandling og dårlig samvittighed.  Læs mere her hvordan du bliver klar til sommeren med en kompositterrasse.

Vedligeholdelse

Kompositterrasser er stort set vedligeholdelsesfrie, da man undgår at skulle male, slibe eller give terrassen olie. Dog bør kompositbrædder rengøres 1-2 gange om året for, at holde støv, snavs og alger væk. Her kan man benytte en blød kost med mild sæbe eller ved forekomst af alger bruge Rodalon. Vask altid med vand – men aldrig med kraftige rengøringsmidler såsom saltsyre og eddikesyre. 

Vi er specialister

Hos Komspositterrasse.dk har vi specialiseret os i komposittræ. Vi sælger ikke andre produkter og derfor kan vi give dig den bedste rådgivning ift. valg af løsning, monteringsvejledning og tilbud. Har du brug for råd og vejledning eller har du bare nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Se vores udvalg af kompositprodukter.