Komposit - hvad er det og hvad er historien bag det?
 

Ordet komposit kommer af det engelske ”composite”, hvilket betyder sammensat. Når der er tale om komposit terrassebrædder vil det sige en sammensætning af forskellige materialer, hvorved produktet får bedre egenskaber.

Materalet er lavet af to forskellige typer træ. Den ene type er genbrugstræ og den anden type består af træflis og savsmuld. Derudover er der et stort indhold af Polymer, som giver beskyttelse mod solens stråler. Alt i alt betyder det at komposit er modstandsdygtig overfor alle vejrforhold.

Den største fordel

Ligesom biler går til i det danske vejr, når de ruster, så har de traditionelle træterrasse også et hårdt liv. Det er et mindre problem nede syd på, da man har meget mindre regn og meget mere sol. Derfor kræver det meget vedligeholdelse af træterrassen. Her er komposit et rigtig godt alternativ i Danmark, da det er totalt vedligeholdelsesfri, så længe man gør det rent regelmæssigt. Komposit kan tåle den saltede vind, som vi har i Danmark. Samtidig suger komposit ikke vand, og der vil derfor kun vokse alger på overflade, som let kan børstes væk med en kost.

Kompositterrasse photos2 Det var kemikeren og opfinderen Alexander Parkes der fremstillede det første plastiklignende materiale i 1855. Det materiale blev dannet ud fra cellulosenitrat (olie og kamfer) og fik navnet Parkesine, efter sin opfinder.

 

 

Kompositterrasse photos
14 år senere blev det egentlige plastmateriale opfundet af John Wesley Hyatt i 1869 og kaldtes celluloid.

 

 

Kompositterrasse photos3
Gennembruddet indenfor plast kom i 1905, da den belgiske kemiker Leo Henricus Arthur Baekeland udviklede Bakelit, som han fremstillede af Fenol, Formaldehyd, og træmel. Det blev den første repræsentant for hærdeplastene og helsyntetiske Polymer, og det anvendes stadig den dag i dag.

 

Kompositterrasse photos5Vores komposit terrassebrædder er fremstillet af 60% savsmuld, 30% genbrugsplast, samt 10% farve og bindemiddel. Denne kombination er unik og optimal i forhold til det danske vind og vejr, og så skader det jo ikke at det er særdeles miljøvenligt!

 

 

Klik her og få en vareprøve sendt hjem, så du selv kan prøve hvor godt det er!