Hjem / Hegnsloven – med naboen i hånden skal jeres nye fælleshegn findes /

Hegnsloven – med naboen i hånden skal jeres nye fælleshegn findes

En sag skal som bekendt ses fra to sider, og hegnsloven er altid relevant for dig og din nabo. Det samme skal jeres nye hegn og skal det gode naboskab sikres, kan det være en god idé at overveje et fælleshegn med en ensartet overflade, som er langtidsholdbar og ikke kræver klipning eller vedligehold af særlig karakter.

Det kræver enighed med naboen

Når du skal nå til enighed med naboen om opsætning af hegn, er det vigtigt at være åben og diplomatisk. Vi har alle forskellige smag og holdning til materialer, højde, stil og løbende vedligeholdelse. Og så det er godt at kende til diplomatiets spilleregler og være løsningsorienteret, for uanset hvad så kræver loven at der er fuld enighed fra begge parter, når der skal opsættes et nyt hegn. Det kan derfor være en god ide at kende de grundlæggende bestemmelser for hegnsloven.

Flere muligheder

Der findes som bekendt mange muligheder for hegn i skel. Som udgangspunkt skal det passe ind i de omkringliggende omgivelser og så skal det skærme mod indkig. I kan vælge et levende hegn, en hæk, en muret væg, trådhegn, et raftehegn eller en helt anden løsning. De økonomiske omkostninger spiller naturligvis også en rolle, når der skal findes en fællesløsning. Alle udgifter for anskaffelse af materialer og opsætning skal i flg Hegnsloven og det punkt der hedder ”Hegnspligt i naboskel” deles mellem grundejerne, så også her er det vigtigt at finde et økonomiske niveau, som passer begge parter.

Et hegn i komposittræ har mange fordele

Ofte vælges et nyt hegn i træ, et plankeværk eller anden traditionel løsning fordi det meget hurtigt skaber den løsning, man er på udkig efter. Men udsigten til den årlige træbeskyttelse skræmmer også dem som ønsker en ensartet og vedligeholdelsesfri løsning.

Komposithegn i sort farve fra kompositterrasse.dk

Derfor kan I med fordel bygge jeres nye hegn i komposittræ. Modsat det traditionelle træværk kræver det ikke det store vedligeholdelse. Med et hegn bygget i komposittræ slipper du og naboen, for at male og olierer hvert år og med de såkaldte rækværks profiler eller dobbeltklink i komposit, får du fornøjelsen af en ens overflade på begge sider, der står super flot år efter år.

Sidst men ikke mindst er det nemt at bygge et hegn i komposittræ (se vores guide her), så måske er det et godt projekt, som man i fællesskab med naboen, kan gå i gang med. Vi hos kompositterrasse.dk er din specialist i komposit og hjælper dig gerne med råd og vejledning, så I kan komme godt i gang med en løsning, som begge grundejere kan være stolte af.

Husk derfor altid at have hegnsloven i bagtankerne, inden du beslutter dig for at bygge et hegn. Husk altid på, at din nabo også har noget at sige!

Spørgsmål og gode råd

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere vejledning er du altid velkommen til at kontakte os her

Gratis vareprøver

Se og mærk kvaliteten af komposittræ inden du køber. Du kan bestille gratis vareprøver i webshoppen

Bestil dine materialer i dag

Gå direkte til shoppen og bestil/køb materialer til dit nye komposithegn her