Hjem / Havelåge i Komposit /

Havelåge i Komposit

Havelåge i Komposit

 

Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt, det ved alle og det samme gælder når det kommer til din bolig. En havelåge er ofte en af de første ting folk ser og bliver budt velkommen af når de skal besøge sit hjem. Så udover at være med til at give privatliv og sikkerhed, har udseendet også stor betydning. Det kan virke ligetil, men det kan være værd at bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige havelåge til dit hjem. En havelåge i komposit er helt ideel for de fleste. Her får du både funktion, egenskaber og design, der lever op til alle krav du måtte have til din kommende havelåge.

Hvorfor få en havelåge

En havelåge hjælper dig med at få den perfekte afslutning og helhed på dit hegn. – Samt at den giver en fastlagt entre til dit hjem. Når du skal vælge den rette havelåge til dit hjem, skal du først og fremmest overveje formålet med den. Skal den være med til at afgrænse din ejendom? skal den skærme for omverdenen og være med til at give privatliv? skal den holde kæledyr inde? eller skal den mere have et dekorativt formål?. Oftest er det nok en kombination, der gør at du har brug for en havelåge, men overvej hvad der er første prioritet for dig. På den måde kan du nemmere finde frem til udformningen og de bedste materialer til din havelåge.

Hvorfor vælge en havelåge i komposit

Hvis du leder efter et moderne alternativ til en trælåge, med lav vedligeholdelse, så kan du være sikker på at en havelåge i komposit er det helt rigtige valg. Komposit kommer med en masse fordele. Blandt andet kan lågerne fås i mange forskellige farver og design. De er robuste og kræver ingen efterbehandling med maling eller olie, men holder deres flotte udseende.

Havelåger i komposit er utroligt holdbare og modstandsdygtige. Det er med til at du kan få glæde af den i mange år. Det endda uden at du skal bekymre dig om råd, svamp og lignende, der ellers typisk opstår i traditionelt træ. Når du køber en havelåge i komposit, er det typisk inklusiv stolper, så du får en kompletsæt, der er klar til at blive monteret ved leveringen. Du kan købe en havelåge i komposit, i forskellige højder, så det passer til for eksempel højden på dit hegn eller bare får den højde du ønsker. De kan også fås med enten enkelt eller dobbelt port.

Den rigtige størrelse på en havelåge i komposit

En af de vigtigste ting du skal have helt styr på når du skal bestille din havelåge i komposit er størrelsen. Du skal være sikker på at få bestilt lågen i den størrelse du skal bruge. Hvis du står og skal udskifte en eksisterende havelåge, skal du sørge for at måle op på din nuværende låge. På den måde sikrer du at få en rigtige størrelse på havelågen, der skal passe i det hul, som den nuværende havelåge sidder i. Hvis du derimod starter fra bunden, er det helt op til dig hvilken størrelse dit hegn skal have. De kommer i forskellige højder, størrelser og med enten en enkelt eller dobbelt låge og det er helt op til dig og dine behov, hvilken havelåge der vil passe bedst.

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse der er den rigtige til din havelåge, kan det være rart at have et par tommelfingerregler at gå ud fra.

1. En standard havelåge har som regel en bredde på 110-140 cm. – Det er mål i forhold til en enkelt låge.

Derudover så vil en standard havelåge gerne mellem 90-110 cm. Du kan altid måle afstanden op, i forhold til hvor meget du ønsker at havelågen skal fylde. Det kan også være den skal passe i forhold til for eksempel et hegn, en havesti eller lignende.

Vedligeholdelsesfri havelåge i komposit

komposit er et materiale der består af træ, plastik og bindemiddel. – Det er en sammensætning der giver komposit en række rigtig gode egenskaber. Det er særligt kendt for at være utrolig holdbart og samtidig er det et nærmest vedligeholdelsesfrit materiale. Derfor er det også det ideelle materiale til blandt andet en havelåge, der skal kunne modstå at stå ude året rundt og stadig holde i mange år.

Komposit er fremstillet til at være maksimalt holdbart. Det kan modstå både vind og vejr, mug, råd, insekter og andet som et havehegn udsættes for. Det falmer ikke på samme måde af UV-stråling, som ægte træ. Det gør at du ikke skal sørge for at din nye havelåge skal slibes eller males årligt.
For at holde din havelåge pæn og få den til at holde så længe som muligt, kræver det kun at du sørger for lejlighedsvis rengøring med vand og eventuelt sæbe eller algefjerner, hvis det er nødvendigt. På den måde giver du din havelåge i komposit de bedste betingelser for at holde i rigtig mange år.

Levetiden på komposit havelåge

I modsætning til en havelåge i traditionelt træ, vil en havelåge i komposit holde i mange flere år. Det skyldes dets høje modstandsdygtighed der gør at det ikke, revner, rådner eller på anden måde tager skade af de elementer og slid, der udsættes for udendørs året rundt. Hvilket gør at det har en langt højere levetid end traditionelt træ. Komposit vil typisk holde imellem 20-30 år, alt efter kvalitet og hvor godt du holder det. Det er langt mere end træ, der typisk bruges til blandt andet havelåger. Her skal du regne med at træ holder omkring 10-15 år, der kræver meget vedligeholdelse alle årene. Det slipper du for med en havelåge i komposit, samtidig med at levetiden næsten kan fordobles.

Montering af havelåge i komposit

Det er heldigvis rimelig lige til at montere en havelåge. Så dét skal ikke være den del der afholder dig fra at få en havelåge i komposit. Der findes mange gode guides online, som kan hjælpe dig igennem monteringen, trin for trin, så du kommer godt i mål.
Overordnet set, når du monterer en havelåge, skal du sørge for at grave huller i jorden til stolperne, som lågen skal monteres og fastgøres på. De skal typisk graves 70-90 cm ned. Hertil kan du bruge et pælebor, hvis du har det til rådighed ellers kan du også sagtens bruge en spade. Når stolperne er placeret, kan havelågen monteres på. Monteringen af selve havelågen kommer an på den havelåge du har valgt, men de fleste kommer med en brugsanvisning og er nemme og hurtige at få monteret.

Den ideelle havelåge

Det skal slet ikke undervurderes hvor meget en havelåge kan gøre for dit hjem. Derfor er det også værd at tage sig tiden til at finde den helt rigtige havelåge. En havelåge har et væld af anvendelsesmuligheder. Det gælder både i forhold til at skabe privatliv, give sikkerhed, skærme for omgivelserne, skabe en flot indgang til dit hjem og holde kæledyr inde på grunden.

En havelåge skal derfor også leve op til mange krav og her kommer en havelåge i komposit ind i billedet. Det er nemlig den perfekte løsning for langt de fleste. Med komposit kan du være sikker på at få en havelåge der ikke svigter. Den kan holde de næste 25+ år, uden at du skal bruge hverken tid eller penge på større vedligeholdelse.
Med en komposit havelåge går du heller ikke på kompromis med udseendet, da kvaliteten i dag er højere end nogensinde. Desuden er komposit i dag fremstillet med et design der ligner træ både i struktur og farver.
Du får altså både et flot udseende, samt funktioner og egenskaber der lever op til alle forestillinger du måtte have om et havehegn.