Hjem / Fordelene ved at vælge et vedligeholdelsesfri havehegn /

Fordelene ved at vælge et vedligeholdelsesfri havehegn

Fordelene ved at vælge et vedligeholdelsesfri havehegn

Er du ude efter et nyt hegn til din have eller ejendom? Der er mange fordele ved at montere et hegn på sin grund, men inden du kommer dertil er der er værd for dig at sætte dig ind i. Ved at planlægge og forberede dig bedst muligt inden du bestiller materialer og bygger dit hegn. På den måde sikrer du, at du kommer igennem processen med færre udfordringer og med det bedste resultat i sidste ende. En af de vigtigste ting du skal kende til er mulighederne når det kommer til forskellige typer hegn. Her kan du blive meget klogere på fordelene ved at købe vedligeholdelsesfri havehegn.

Hvad er vedligeholdelsesfri havehegn

Vedligeholdelsesfri havehegn er en relativt ny type hegn på markedet og du kender det måske også under betegnelsen: Komposithegn. Komposit er et sammensat materiale, der bliver fremstillet af en kombination af hovedsageligt plastik og træ. – Det er en sammensætning der sørger for at du får et materiale til dit hegn, der har det bedste fra begge verdener.

Træet i vedligeholdelsesfri hegn er med til at skabe et autentisk og naturligt udseende hegn, der ligner træhegn til forveksling. Plastikken i hegnet før derimod at hegnet bliver utroligt holdbart og har en meget længere levetid end et ægte træhegn. Du kan derfor være sikker på at få det bedst mulige hegn, ved at vælge et hegn i komposit. Med vedligeholdelsesfri havehegn, behøver du hverken gå på kompromis med kvalitet, funktionalitet eller udseende. Du får én samlet pakke, med alt hvad der kan forventes af et havehegn.

Det gode havehegn

Et havehegn kan være den perfekte måde at afgrænse og skabe privatliv på din ejendom. Der er dog mange ting der spiller ind for at du kan få mest mulig glæde af dit hegn og helst med mindst muligt arbejde. Derfor er vedligeholdelsesfri havehegn af komposit, blevet så populære. Når først hegnet er monteret holder det i årevis, uden at det kræver andet en lejlighedsvis rengøring. Desuden er det et godt alternativ til ægte træ, da komposit hverken falmer, splintrer eller vrider sig, på samme måde som træ, vil gøre med tiden.

Fordele ved komposithegn

Hvis du er i tvivl om vedligeholdelsesfri havehegn er det rigtige valg for dig? Så kan det måske overbevise dig ved at blive bevidst om de mange fordele. Derfor får du her en uddybende oversigt, over hvorfor komposit er helt ideelt til dit hegnsprojekt og de fordele der følger med:

1. Levetid:

En af de allerstørste fordele der er ved vedligeholdelsesfri hegn er dets utrolige styrke og holdbarhed. Det gør at det har en fantastisk levetid. Selvom træ kan holde i mange år, så vil de fleste gerne have et produkt, der holder så længe som overhovedet muligt. Derfor er komposit fremstillet med fokus på at skabe et materiale der kan holde i endnu længere tid end ægte træ.  Faktisk kommer komposit helt op og kan konkurrere med holdbarheden på jern og lignende materialer, kan holde i årevis.
Du kan derfor typisk regne med at komposit vil holde dobbelt så mange år som et naturligt træhegn. De fleste vedligeholdelsesfri hegn kan holde i 30 år, plus/minus, alt efter den kvalitet du vælger at købe din komposit i.

2. Lav vedligeholdelse

En anden fordel ved vedligeholdelsesfri havehegn er netop også, som titlen antyder, at det er meget nemt at vedligeholde. I modsætning til hegn af naturligt træ, der årligt gerne skal slibes, olieres og males, har komposithegn slet ikke brug for efterbehandling, for at det holder. Det eneste du skal gøre for at vedligeholde et komposithegn er en regelmæssig rengøring. Det kan gøres med blot vand, en klud eller børste, og eventuelt sæbe til formålet. Du skal derfor bruge et minimum af både tid og penge på at holde dit komposithegn.

  1. Designs: en lang række muligheder

Vedligeholdelsesfri havehegn fås i mange flere forskellige farver og overflader. Det er lige fra gængse farver til de meget naturtro. – Typisk vil du kunne finde komposit i sort, grå og brune nuancer, da det giver et autentisk udseende på dit hegn. Det gode farven på komposithegn er også at de ikke misfarves eller falmer i lige så høj grad som ægte træ. Komposit kan også gås med en række forskellige overflader og strukturer. De kan være alt fra glatte til meget detaljeret 3D træstruktur. Du har derfor de bedste forudsætninger for at kunne finde lige det hegn du ønsker til din ejendom.

Monteringen af vedligeholdelsesfri havehegn

Et komposithegn består af stolper og brædder, ligesom ethvert andet hegn. Overfladen på brædderne kan enten være helt glat eller fremstillet med en træstruktur.  Vedligeholdelsesfri havehegn købes typisk med enkeltvise brædder og stolper, der skal monteres, når de er leveret. Stolperne kommer med en slidser, der gør det nemt at placere rækværksbrædderne til hegnet, uden besvær. Ved nogle leverandører kan du også købe for-monterede sektioner, som blot skal fastgøres på stolper. Det er en hurtig og nem løsning, der kræver et minimum gør-det-selv.

Vedligeholdelsesfri havehegn består af kompositbrædder, men kan bestilles med forskellige typer stolper. Du kan blandt andet købe et hegn med enten kompositstolper, galvaniserede stolper eller pulverlakerede stolper. Du har derfor gode muligheder for at sammensætte et hegn, så det får lige netop det look du ønsker at dit havehegn skal have.

Det nødvendige værktøj

Det er langt de færreste der er vant til at arbejde med komposit til deres byggeprojekter. Derfor har mange også forbehold i forhold til at vælge netop komposit. Det skyldes at mange ikke er sikre på hvad det kræver at montere vedligeholdelsesfri havehegn i komposit. Det gode ved et komposit hegn, og andre byggeprojekter i komposit, er dog at det ikke kræver noget særligt at få monteret. Det gælder også hvis du vælger ”gør-det-selv ”-metoden.

Du skal altså ikke være bekymret for at det er hverken krævende, besværligt eller kræver særligt udstyr, at montere et komposithegn. Du kan nemlig montere vedligeholdelsesfri hegn på nemmere vis end et traditionelt træhegn og med helt det samme værktøj. Du skal altså ikke ud og investere i særligt værktøj inden du kan montere dit nye hegn. Her får du en oversigt over hvilket værktøj der kan være nødvendigt at have til at montere hegnet:

Liste over værktøj:

- Pælebor: Skal bruges til at grave ud til stolperne til hegnet.

- Spade: Kan bruges i stedet for et stolpebor, men også når stolperne er placeret og du skal have jord tilbage rundt om stolperne i hullet.

- Rundsav eller anden sav
: Hvis du får brug for at tilpasse brædderne til særlige mål, skal du kunne save brædderne til i længden.

- Målebånd: Målebånd kan være en god idé at have, når du skal måle op til dit hegn og sikrer at du får den rigtig afstand mellem hegnsstolperne.

- Vaterpas
: Din bedste ven, når du vil sikre at dit hegn står i vater og ikke får en forkert hældning.

- Sikkerhedsbriller og handsker:
Sørg for at have dit sikkerhedsudstyr i orden. Det kan være en god idé at benytte handsker og briller blandt andet når du graver ud til stolper eller hvis du skal skære dine brædder til.

Sum up på vedligeholdelsesfri havehegn

Komposithegn eller vedligeholdelsesfri havehegn, som de også kaldes, kommer med en lang række fordele og unikke egenskaber. Med et vedligeholdelsesfrit havehegn kan du tage indhegningen af din have til et helt andet niveau, både i forhold til holdbarhed og udseende. Så hvis du ønsker et hegn der med sikkerhed ikke svigter, kan du rolig vælge et komposithegn. Essensen i at komposit er blevet udviklet er netop at skabe et materiale, der besidder de bedste egenskaber fra det naturlige træ. Samtidig løser de udfordringer, man typisk oplever ved for eksempel et hegn af træ.
Derudover er det en nem løsning i forhold til montering. Der går ikke længe fra levering til du er i mål med monteringen og nyde de fordele der følger med dit nyopførte havehegn.