Hjem / Færdig Terrasse i Sort Marokko /

Færdig Terrasse i Sort Marokko

Når du tilføjer en terrasse til din ejendom har det en stor effekt på dit hjem. Det vil ikke alene udvide dit hjem med et ekstra brugbart boligareal, men også øge dit hjems samlede værdi. Det er derfor ikke så mærkeligt at så mange vælger at bygge en terrasse, når der skal laves noget nyt til hjemmet. Når det er sagt, så kræver det en del overvejelser, planlægning og arbejde, før du i sidste ende står og kan nyde din terrasse.

Noget af det første du skal overveje og beslutte dig for er, hvilke materialer terrassen skal bygges af. Til netop et terrasseprojekt har komposit utroligt mange fordele både i forhold til egenskaber og udseende også set i forhold til naturligt træ, der oftest vil være top-of-mind, når du tænker på en terrasse. Med komposit har du i dag et stort udvalg af kvaliteter, designs og farver at vælge imellem. Det kan derfor være det helt ideelle valg til dit terrasseprojekt.

Komposit til terrassen

Komposit er et sammensat materiale, der bliver fremstillet af træfiber, plastik og bindemiddel. De fleste kompositter er i dag fremstillet af både genanvendte træfiber og plastik. Der er derfor en vis bæredygtig profil i at vælge komposit fremfor naturligt træ. Selvom komposit er et menneskeskabt materiale, har det gennem årene gennemgået en stor udvikling. Det er både når det kommer til kvalitet, stil og farver der er tilgængelige på markedet. Det har derfor også vundet stor popularitet blandt husejere og andre der ønsker at tilføje en terrasse til deres hjem eller står med andre byggeprojekter. I løbet af bare de sidste par år er udviklingen gået rigtig stærkt. Der er opnået flotte resultater når det kommer til både de tilgængelige farver, men også alene evnen til at efterligne udseendet på naturligt træ.

Komposit farver

Modsat træ er der et utal af muligheder når det kommer til at farve komposit. Du kan derfor få det i nærmest hvilken som helst farve du ønsker. Langt de fleste leder dog efter komposit der ligner naturligt træ mest muligt.

Komposit er tættere på at ligne ægte træ end nogensinde før og der er i dag et stort udvalg af forskellige naturtro farver og strukturer. Der er altså mange muligheder både i forhold til stil og farver der er tilgængelige på markedet.
Den nye produktion af komposit gør det muligt at lave komposit brædder der til forveksling ligner ægte træ. Du kan i dag både få komposit med farvemix, der giver et naturligt spil i farven. Det gør det mere ægte i udseendet. Derudover kan 3D printet overflade efterligne struktur og korn i brædderne, der i samspil med farven, giver et helt naturligt træudseendet. Du er derfor ikke begrænset i forhold til udseendet, når du vælger farve til din komposit terrasse. De typiske farvekategorier Brun, Rød og Grå og under hver kategori er der flere forskellige nuancer, så du kan finde lige den der passer til din personlige smag.

Kan man få komposit i sort?

Selvom de typiske kategorier indenfor naturligt udseende komposit er brun, rød og grå, så er der selvfølgelig også andre muligheder. Heriblandt findes der også komposit materialer i sort. Så ja, hvis du drømmer om en elegant terrasse i en sort farve, så er det også en mulighed. Du kan få sort i både gennem-farvning, men også med forskellige nuancer eller over i noget mere mørk antracit grå.
Med komposit behøver du heller ikke bekymre dig om at den sorte farve, hurtig slides eller på anden vis skal vedligeholdes, som med naturligt træ. Med komposit vil selv sort også holde sig pænt og du skal ikke male din terrasse igen. Du skal derfor også være helt sikker på dit valg, inden du vælger at gå med en sort komposit terrasse.

Hvor kan man købe sort komposit?

Der er mange virksomheder og producenter der sælger de forskellige farver i komposit til terrassen. Du kan derfor nemt undersøge hvem der har sort som en del af deres produktsortiment. Sort er blevet en mere og mere populær farve, især i komposit der holder sig pænt, selv i sort. Derfor kommer der også flere og flere udbydere af netop komposit materialer i sort. Du kan også altid kontakte en leverandør og høre om det er muligt at bestille materialer hjem til dit byggeprojekt i sort.

Model marokko:

En af de komposit-modeller som du kan få i sort er Marokko. Det er den kraftigste model – flangerne er kraftigere end på andre modeller. Marokko er hul og giver ekstra styrke. Desuden er modellen vendbar, så begge flader kan bruges alt efter hvilket look du vil have på din terrasse.
Begge overflader har 3D struktur, der giver et look af ægte træterrasse. Farvemixet i denne model gør også at hvert bræt får sit eget spil og giver et mere realistisk udtryk.

Hvorfor vælge en mørk farve til din komposit terrasse?

Når du vælger komposit er det vigtigt at du overvejer farven. Det er uanset hvilken farve du går og overvejer også især mørkere nuancer som sort og grå. – Der er heldigvis flere fordele i forhold til at vælge blandt andet sort komposit:

Fordele ved sort eller mørkere farver komposit:

- Det er lettere at vedligeholde.
Alle kompositter er er nemme at vedligeholde og oftest betegnes det som et materiale der er decideret vedligeholdelsesfrit. Når det er sagt, så er mørkere komposit bare det yderligere nemmere at holde vedlige og pæne. De mørke farver skjuler mere snavs, skidt og slid, end lysere farver vil gøre og derfor vil de kræve mindre rengøring.

- Nemt at matche
Den sorte farve er nem at matche og går med næsten alt. Det er derfor perfekt hvis du på forhånd vil have en terrasse du ved passer til huset og havemøblerne. Det kan derfor være et godt valg, hvis du vil have en farve der gør indretningen nem.

- Elegant farve
 Der er bare noget unikt over den sorte farve. Hvad end man er typen der kalder det en reel farve eller ej. Hvis du går med den sorte farve, kan du være sikker på at få et super flot og elegant look på din terrasse. Det er en af de ting man sjældent går galt i byen med. Din terrasse vil samtidig komme til at skille sig lidt ud, da det ikke er det typiske farvevalg.

Farveprøver på komposit

Husk at du kan bestille farveprøver på kompositter hos de fleste leverandører – Det kan være en god idé at bestille hjem først. På den måde kan du få en mere ægte oplevelse af hvordan kompositten og farven ser ud, som er bedre end på skærmen og du kan holde det op mod resten af din bolig og se hvad der æstetisk går bedst sammen.

Bliver kompositterrasser varme?

Fordi komposit netop er et sammensat materiale, der indeholder plastik, er der mange som er bekymret for både udseendet, men også følsomheden i forhold til varme. De fleste har nemlig en forestilling om at komposit bliver varmere end træ, fordi de mener det er mere følsomt overfor temperaturer. Det betyder især også noget, hvis det er du står og overvejer at montere en sort terrasse på din ejendom. Ligesom enhver anden overflade der udsættes for direkte sollys, som de fleste terrasser vil, kan komposit blive varmt.

De nye kompositter og varme

Der er udviklet meget i komposit gennem årene og det har også gjort at de nye varianter af komposit er mere modstandsdygtige overfor blandt andet varme. Derfor kan du i dag købe komposit af god kvalitet, der ikke bliver varmere end helt traditionelle træplanker til terrassen. Det er derfor ikke det som skal afholde dig fra at få en terrasse i komposit.
Når det er sagt, så skal du selvfølgelig være opmærksom på at hvis du vælger en sort terrasse, så vil det som et hvert andet produkt i sort tiltrække sol og varme mere end lysere farver. Det kan derfor være værd at overveje om sort er den optimale farve til din terrasse, ud fra det perspektiv. Tænk også over placeringen af din terrasse. - I hvor høj grad den er udsat for sol i løbet af dagen, inden du vælger den endelige farve.

Vigtigt når du monterer kompositterrasse:

- Undgå ende-stødte samlinger

Vi anbefaler at du undgår at lave ende-stødte samlinger når du monterer din terrasse med komposit. Det skyldes at der vil komme til at være en del samlinger rundt på terrassen og afstanden mellem brædderne vil veksle efter sæson. Komposit er nemlig et materiale der udvider og trækker sig sammen alt efter om det er koldt eller varmt. Ulempen ved denne type samlinger med komposit er derfor at der på nogle tidspunkter næsten ikke vil være afstand mellem brædderne og andre gange vil der være en større gabende afstande i varierende størrelse.

- Husk afstand mellem brædderne

Fordi komposit er et materiale der arbejder i clipsene alt efter kulde og varme er det generelt vigtigt at du husker at montere brædderne med den rigtige afstand. Det kan løses nemt med det nye clipssystem der automatisk sørger for den rigtige afstand. Det er vigtigt for at få et flot resultat på din terrasse.

Komposit terrasser er en god investering


Uanset om du er en handy-type, gør-det-selv typen eller har professionelle til at montere din terrasse, kan det være en fordel at vide noget om og investere i komposit materialer til terrassen. Den innovative blanding af genanvendt træ og plastik gær kompositterrasser langt mere holdbart end naturligt træ. Herunder trykimprægneret træ, der typisk vil blive brugt til at bygge terrasse i. Komposit har også en langt højere modstandsdygtighed overfor vind, vejr, insekter og andre faktorer der kan give bekymringer ved naturligt træ. Det er samtidig den modstandsdygtighed der er med til at forlænge holdbarheden og levetiden på din komposit terrasse.