Hjem / Færdig Marokko Terrasse i Grå /

Færdig Marokko Terrasse i Grå

Komposit til terrassen og andre udendørsprojekter er efterhånden blevet et oplagt og ideelt valg, både i privat og kommercielt regi. Det er nemlig et materiale der er skabt med at gøre det så nemt som muligt både at montere og vedligeholde med tiden. Komposit findes som er hvert andet byggemateriale i mange forskellige kvaliteter, designs og priser. Der er derfor mange forskellige faktorer der skal tages stilling til når du vælger den komposit som din terrasse skal bygges af. Det er en investering der kommer til at skabe meget værdi både i livet og økonomisk til din ejendom, der er derfor vigtigt at bruge tiden på at få valgt det helt rigtige materiale og udseende til din terrasse. Her får du både viden og inspiration til hvordan du kan vælge at udforme din endelige terrasse, så du får lige det udendørsområde du drømmer om.

Komposit – dit valg

Det handler om behov og dine personlige præferencer når du skal vælge materialer til din terrasse. Når det handler om at få mest muligt for pengene, lang levetid og lav vedligeholdelse er komposit materiale en klar vinder. Med komposit kan du også få lige det udseende, sammen med materialets praktiske egenskaber. Det gælder også hvis du drømmer om en terrasse med et traditionelt udseende som man ellers tænker kun naturligt træ kan give. Der findes dog efterhånden et stort udvalg af forskellige kompositter både i forhold til kvalitet, pris og udseende på brædderne. Det er derfor værd at undersøge markedet, så du kan finde det helt rigtige materiale til lige netop din terrasse og dit hjem.

Design

Inden du går i gang med dit terrasseprojekt, er det vigtigt at tænke i det storebillede og finde det helt rigtige design til den komposit du vil bestille til terrassen. De fleste kompositbrædder til terrassen har de samme gode egenskaber når det kommer til praktikken: vedligeholdelse, modstandsdygtigt, lang levetid m.m. Når det så er sagt varierer kvalitet, design og udseende meget alt efter leverandør og type af komposit.

Udseendet til terrassen

Hvis du er i tvivl om du skal kæmpe komposit til din terrasse, fordi du går og drømmer om en terrasse med udseendet der følger med at opbygge den af træ, så er der ingen grund til det. De fleste er bekymrede for at komposit vil virke kunstigt og dermed miste charmen, der ellers er forbundet med hyggelige træterrasser. Den bekymring kan du dog godt lægge fra dig. I dag er der nemlig udviklet så meget i netop kompositmaterialer at du både kan få farver og træstruktur, der gør at du både kan får følelsen af og udseende, som var det naturligt træ.

Det er altså muligt at få komposit til terrassen, der ikke har nogen former for kunstigt udseende, selvom det er et menneskabt materiale, der indeholder plastik. Det er endda muligt at få brædder med varierende farvenuancer og træstruktur, så det fremstår ganske ægte.

Forskellige farver på komposit

En af de ting der selvfølgelig har betydning for udseendet på din terrasse, er farven. Derfor er det en af de ting du bør overveje nøje, når du skal vælge komposit til din terrasse. I dag kan du få komposit i et væld af farver, så du kan være sikker på at finde en farve der passer lige til din smag og til din ejendom. Det gælder uanset om du går og drømmer om en terrasse med et naturligt trælook eller noget helt andet. Det kan være en god idé at finde en farve der passer til dit resten af din bolig, men som samtidig skiller sig lidt ud og bliver det perfekte sted til hygge og afslapning. De typiske farver der vælges til kompositterrasser er følgende: - Grå - Brune - Rødlige Indenfor de forskellige farvekategorier findes der rigtig mange farvenuancer.

Mix af farver

Med komposit har du også mulighed for at få lavet en farveblanding. Det vil sige at to farver kan blandes sammen, hvor en dominerende farve mixes med en mindre dominerende farve i tilfældigt. Det kunne for eksempel være den grå farve med sort mix. Ved at bruge en farveblanding opstår der forskellige, naturligt udseende, farvenuancer i brædderne.

Struktur i komposit

Udover de mange forskellige farver der findes i komposit, så er der efterhånden også mange muligheder når det gælder struktur. Strukturen er den overflade som er på brædderne og de kan både være glatte, rillede eller med en 3D træstruktur. Sidst nævnte er udviklet til dem der netop ønsker at terrassen måde af udseende og ”feeling” kommer til at fremstå så tæt på ægte træ som muligt. Det kunne for eksempel være kompositbrædder med et egetræslook.

Fordele

Der er flere fordele ved at vælge kompositmaterialer til terrassen der rummer et farvemix og især med en 3D træstruktur. Det er blandt andet

- Ridser: Træstrukturen vil være med til at skjule ridser der ellers typisk vil opstå og være synlig på brædderne. Det sker sædvanligvis ved havemøbler der rykkes rundt og spisestole der trækkes ind og ud. Ridserne vil falde i et med 3D strukturen og man vil derfor ikke lægge mærke til dem.

- Giver spil Med både farvemix og træstruktur vil der opstå et nuancespil i terrassens brædder, som der også ville være ved ægte træ. Det kan være en fordel vis man vil undgå en terrasse der fremstår meget ensformig i sin helhed.

- Ægte look Som det allerede er nævnt er en af de største fordele og grunden til at det er muligheder der er udviklet med årene, at kompositten dermed kan give terrassen et ægte trælook. Du kan altså sagtens få den charmen og det naturlige udseende på din terrasse, selvom du bygger den af komposit.

Montering af kompositterrasse

Det er vigtigt at du sætter dig ind i den rigtige montering af din komposit terrasse. Der findes flere guides online og ved nogle leverandører følger der en anvisning med materialerne. Det du skal være særligt opmærksom på når du monterer dine kompositbrædder er at det er et materiale hvor der vil ske en termisk ekspansion. Det vil sige at udvider og trækker sig sammen, alt efter temperaturen. Kompositbrædder vil derfor variere i rumfang på tværs af brædderne når det enten køles eller varmes.

Du skal derfor være opmærksom på at montere brædderne med den korrekte afstand, som gør det muligt for kompositten at tilpasse sig temperaturen, uden at det får konsekvenser for udseendet på din terrasse. Efterhånden fås de fleste komposit terrassematerialer med et skjult klipssystem, der gør det nemt at montere og sørger for den rigtige afstand mellem brædderne.

Det nødvendige værktøj

Hvis du skal bygge din terrasse på gør-det-selv maner, skal du ikke bekymre dig om noget særligt udstyr. Du kan nemlig montere en kompositterrasse med samme værktøj og lignende teknikker som hvis det bar en almindelig træterrasse. Om du bruger den almindelige teknik til at bygge en terrasse eller de nye klips-systemer der findes til komposit terrasser er op til dig. Nogle af de værktøjer som du med sikkerhed får brug for vil være: - Skrue/boremaskine - Sav - Målebånd - Vaterpas - Kridt eller blyant til at lave markeringer

Vedligeholdelse af kompositterrasse

En af de største kvaliteter ved at anlægge en terrasse i komposit er at du med dette materiale, mindsker mængden af vedligeholdelse. Komposits sammensætning af genanvendte træfibre, plast og bindemiddel, gør det til et materiale der er et ideelt alternativ til træ. Du får nemlig udseendet af træ, men uden de samme udfordringer og bekymringer som der kan følge med en terrasse af træ. Med komposit skal du ikke årligt sørge for både at slibe, oliere og male terrasse, for at holde den vedligeholde.

Komposit har en høj modstandsdygtighed overfor både vind og vejr, samt insektangreb. Derudover så har det en lang levetid, splintrer ikke og kræver minimal pleje. Det frigiver både bekymring, tid og penge på din terrasse, hvis du laver den af komposit. Dog skal det siges at selvom komposit ikke kræver meget vedligeholdelse, bør du passe godt på terrassen og sørge for rengøring når det er nødvendigt.

Rengøring af komposit

Det er rart at vide på forhånd hvordan du skal rengøre din terrasse. En kompositterrasse kræver nemlig rutinemæssig rengøring gerne 1-2 gange om året, eller efter behov. Det kommer an på hvordan omgivelserne er og hvor udsat terrassen er. Heldigvis er det både nemt og relativt hurtigt overstået at rengøre komposit. Du kan nøjes med at bruge varmt vand, men hvis der skal lidt ekstra til kan du købe sæbe der er specifikt egnet til rengøring af kompositterrasser. Derudover kan du også benytte algefjerner på terrassen, hvis den skulle blive grøn af alger. De kan nemt skrubbes og skylles væk, for at få terrassen så god som ny igen.

Sådan gør du din terrasse ren:

Trin 1: Fej skidt væk fra terrassen
Trin 2: Bland sæbe eller det valgte rensemiddel med vand
Trin 3: Skrub brædderne med en kost og sæbevandet
Trin 4: Skyl terrassen grundigt efter

En god investering

Alt efter hvilket type komposit og design du skal bruge til din terrasse kommer an på dit synspunkt og hvordan æstetikken på din terrasse skal være. Med komposit kan du få et stort udvalg af farver, du kan få lavet et særligt farvemix og 3D struktur, der gør at du på ingen måde kommer til at gå på kompromis med udseendet. Heller ikke hvis du lige nu egentlig går og forestiller dig en træterrasse på matriklen.

Når det er sagt skal du være opmærksom på at komposit kan være et dyrt valg. Prisen varierer meget alt efter hvilket komposit du vil vælge, farve og design. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på når du skal til at vælge materialer til terrassen. Det kan dog over tid godt betale sig at lave den investering og du spare penge på sigt. Der er derfor rigtig mange fordele ved at vælge en terrasse i komposit og du vil næppe fortryde det når først terrassen står færdig og du kan nyde sommeren derude.