Hjem / Derfor skal du vælge en komposit frem for en træterrasse /

Derfor skal du vælge en komposit frem for en træterrasse

Derfor skal du vælge en komposit frem for en træterrasseDenne artikel vil hjælpe dig på vej med at beslutte, om du skal vælge en terrasse i træ eller komposit. Står du og skal til at have en ny terrasse? Der er mange ting af tage højde for, før arbejdet sættes igang. Hvor skal den placeres, hvor stor skal den være, og hvor højt skal den hæves? En anden ting, som du ikke kommer udenom at tage stilling til er, hvilket materiale din terrasse skal laves af.

Rigtig mange vælger at lave en terrasse af træ. Det giver et varmt look, der passer til alle huse og bygninger, og det er behageligt at bevæge sig rundt på. Men før du vælger en terrasse af træ, som så mange andre, er det værd at overveje, om et terrasse af komposit kan være noget for dig. Hvad skal du vælge - terrasse træ eller i komposit?

Komposittræ til din terrasse

Stadig flere og flere får øjnene på for de mange fordele, der er forbundet med en terrasse af komposit og vælger at gå denne vej, når materialet til terrassen skal vælges. Og det med rette - for komposittræ er et ganske fordelagtigt valg, også selvom du ønsker træterrassens varme look. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge en kompositterrasse frem for en træterrasse.

Du kan sagtens få en rigtig flot resultat selvom du vælger komposit til din terrasse. Brædder af komposit findes i nuancer som almindeligt træ, og med knaster og detaljer som snyder dig til at tro, at der er tale om en terrasse af træ. Du kan også opnå samme gyldne overflade og varme look med en terrasse i komposit.

Fordelene ved en kompositterrasse - Terrasse træ eller komposit

Der findes mange fordele ved at vælge en terrasse i komposit og her vil du blive præsenteret for de aller største fordele.

Mindre vedligehold

Den aller største fordel ved at vælge en terrasse af komposit er, at der er meget mindre vedligehold end ved en almindelig terrasse af træ. Selv en komposit terrasse, der bliver udsat for alskens slags vejr, regn, blæst og sol, har behov for væsentligt mindre vedligehold. Faktisk er der så lidt vedligehold ved komposit at terrassen næsten kan betegnes som vedligeholdelses fri. Særligt i sammenligning med en træterrasse.

Den minimale vedligehold skyldes særligt, at komposit ikke risikerer at blive udsat for svamp. Komposit kan heller ikke rådne på samme måde som en almindelig terrasse af træ.

Det betyder også at du ikke skal bruge tid på at slibe terrassen, skrubbe ned og behandle den med olie. Det er ellers årligt arbejde som skal til når terrasse er af træ.

Det eneste terrassen kræver er almindelig vedligehold, hvor skidt og snavs fjernes med en kost eller eventuelt kan skylles væk. Det kan være nødvendigt at vaske overfladen let, hvis der eksempelvis har sat sig plamager, er mærker efter løvfald eller lignende. Men dette arbejde er altså yderst overskueligt sammenlignet med vedligehold ved en træterrasse.

Komposittræ - et billigere valg

En anden fordel, som er særligt værd at nævne er, at komposit er noget billigere end de træbrædder, som almindeligvis bruges til at lave en træterrasse. Ved at vælge en terrasse af komposit får du en billigere terrasse, men som næsten fremstår lige så varm og lækker som en almindelig terrasse af træ.

Der findes ganske vidst forskellige prisklasser når det kommer til komposit. Kompositbrædderne inddeles ofte i kategorierne klassiske, premium og deluxe som du kan læse mere om her. Resultatet af din terrasse vil afspejle hvilken kategori af komposit, som du har valgt, for der er forskel. Når det så er sagt kan du sagtens få en rigtig fin terrasse, selvom du vælger den billigere form for komposit til din terrasse. Jo dyrere kompositbrædder du vælger, des mere lig almindelig træ vil det også være.

Terrassebrædderne i deluxe minder ikke blot mere om almindeligt træ end de andre typer af komposit, de er også mere kraftige og solide. Du vil derfor også opnå en terrasse, som er mere holdbar.

Kompositterrasse - et godt gør-det-selv projekt

En fordel som også er særligt værd at nævne er at arbejdet med at lave en terrasse i komposit er ret så simpel. Kompositbrædderne er tilpasset på en måde som gør dem nemme at montere. Derfor egner en terrasse i komposit sig også til et gør det selv projekt. Hvis du vælger at lave terrassen selv vil du ende ud med en terrasse som er yderst prisvenlig.

 

Kompositbrædderne er nemme at arbejde med og nemme at montere. De skal blot clipses sammen og skrues fast, hvilket gør processen for at lave selve terrassen ganske simpel.

Vil du vide mere om, hvordan du laver din egen terrasse i komposit? Læs om processen i en guide på fem trin.

Næsten som almindeligt træ - men kun næsten

En terrasse i komposit giver en flot og varmt resultat, takket være de mange flotte typer af kompositbrædder som efterhånden findes i dag. På afstand kan du næsten snydes til at tro, at der er tale om brædder i almindeligt træ. Det er først når du får materialet helt tæt på, og du kan mærke overfladen, at det bliver klart, at der ikke er tale om almindeligt træ.

Når der i overskriften står "men kun næsten", så er det fordi det trods alt er vigtigt at nævne, at kompotsittræ i sidste ende adskiller sig fra en terrasse i træ. Følelsen af at gå på træterrasse kan ikke erstattes med komposittræ, og hvis du er vant til at gå på træ fra en tidligere terrasse, eller fra dit hjem, så vil du ikke være til at snyde. For det er bare ikke det samme. Terrassebrædder af træ har derudover en helt særegen duft, særligt når træet bliver vådt, og denne vil selvsagt ikke være mulig at opnå med en terrasse i komposit.

Der er altså mange fordele ved at vælge en kompositterrasse frem for en træterrasse. Der er nemlig blandt andet mere vedligehold ved en terrasse af træ. Læs med videre, hvad du særligt skal være opmærksom på, hvis du vælger træ som materiale til din nye terrasse.

En terrasse af træ - Terrasse træ eller komposit

Terrassen af træ kræver som allerede beskrevet noget mere vedligehold sammenlignet med en terrasse af komposit. Det er derfor vigtigt at ud sætter dig ind i, hvilken form for vedligehold og behandling, som træet har brug for. Her skal du blandt andet tage højde for, hvilken type træ du har valgt.

Det er en god idé at komme svamp, fugt og skidt i forkøbet og sikre vedligehold, før terrassen bliver helt medtaget. Hvis du sørger for at vedligeholde terrassen af træ hvert år, kan du nøjes med at give den hele paletten af rensning, slibning og oliering til hvert andet eller tredje år.

Der kan dog være forskel på terrasser af træ, og hvor meget vedligehold de kræver, alt efter materiale. Hertil kommer terrassens placering, de omkringliggende planter og træer, hvorvidt terrassen er overdækket eller ej, og lignende forhold.

Vil du vide mere om den specifikke vedligehold af en terrasse af træ? Læs mere om, hvordan en mild form for højtryksrens kan være vejen frem, når du skal rense din terrasse.

Du kan læse om, hvordan du sørger for at din terrasse bliver behandlet som den skal efter en omgang rens. Nemlig ved at give olie til træterrassen.