Hjem / Brun Marokko Terrasse med Lækker Detalje /

Brun Marokko Terrasse med Lækker Detalje

Terrasser giver et sted til helt komfortabelt at nyde nogle gode stunder og slappe af, særligt i forår- og sommermånederne. Der er derfor alt mulig grund til at investere eller opgradere din terrasse, så du får et ideal der lever lige op til dine ønsker og behov. En terrasse indeholder mange forskellige elementer, der alle har indflydelse på designet og udseendet på terrassen. Det er dog især terrassebrædderne der dikterer den overordnede stil på terrassen og som i helhed har størst indflydelse på udtrykket i terrassen.

Det er derfor vigtigt at finde de brædder der for dig har det mest attraktive finish og passer bedst til din personlige smag. Med komposit har du mange forskellige muligheder når det kommer til design. Samtidig med at du får et materiale med et væld af fordele. Inden du køber dine terrassematerialer er det dog en nødvendighed at du sætter dig ind i dine muligheder og hvordan komposit kan være det perfekte valg til din terrasse.

Valg af det bedste komposit

Med alle de muligheder indenfor komposit til terrassen, er det umuligt at sige konkret hvad det er det bedste valg. Som nævnt kommer det helt an på din personlige smag, præferencer og dit behov i forhold til en terrasse. Når det er sagt er der nogle ting du er nødt til at overveje for at finde frem til lige det komposit valg der er det bedste for dig. Det ene er hvilken materiale variant du ønsker din komposit skal være. Der findes nemlig flere forskellige typer komposit, det gælder blandt andet komposit med enten en hul eller massiv profil. Derudover så er der også stor forskel på kvaliteten af komposit og her hænger pris og kvalitet oftest sammen.

Farve og struktur

Det andet du skal overveje er farven og strukturen på terrassebrædderne. Det er lige fra farvenuancer til hvilke type træstruktur de skal have, hvis de skal have det selvfølgelig. Der er et stort udvalg at finde i dag og der findes komposit der kan matche enhver smag og ønsker til en terrasse. Det gælder også for dig der måske drømmer om en charmerende terrasse, som man oftest forbinder med naturligt træ.
Ved at undersøge udbuddet og mulighederne indenfor komposit, giver du dig selv de bedste betingelser for at vælge den bedste komposit til din terrasse.

Hvilke farver er tilgængelige i komposit?

Der er nærmest ikke den farve du ikke kan købe eller få lavet i komposit efterhånden. Derfor er der også mange muligheder i forhold til farvevalg som du kan undersøge, når du skal til at bestille kompositmaterialer. Grunden til at komposit blev udviklet har dog fra start været med henblik på at skabe et alternativt materiale til træ, med samme formål, men uden alle de udfordringer og vedligeholdelse der følger med træ. Derfor er det også især looket på komposit i forhold til naturligt træ, som der er udviklet i.

Ægte trælook med komposit

Det er for mange en stor del, netop fordi træ har en charme, varme og bare generelt et fantastisk udseende, som mange ønsker at opnå. – og det kan man i dag med komposit, uden at gå på kompromis. Det gælder også når det kommer til farver.
Derfor er der tre grundlæggende farvekategorier som du kan finde kompositbrædder i og som tilbydes af de fleste leverandører. Indenfor hver kategori er der forskellige variationer af farven. Disse farvekategorier er følgende: Disse farvefamilier er baseret på nuancer af:

Grå – Det er lige fra lysegrå til dyb mørkegrå og sort
Brun – Med variationer fra de lyseste trænuancer til varme mørke toner
Rød – De rødlige er lidt en udstrækning af de brune, med mere eller mindre rødlig tilføjelse i farvetonen

Ting at overveje, når du vælger en terrassefarve

Når du vælger farve til din terrasse er der flere ting der kan være godt at overveje. Selvfølgelig er det langt henad vejen op til dine personlige præferencer og smag, hvilken farve du skal ende ud med at vælge. Når det så er sagt, kan det også være værd at overveje de ydre omgivelser og placeringen af din terrasse, da farven dermed kan have en indflydelse herved.

Du bør se hele din ejendom som en helhed, så husk at vælge en farve ud fra hvad der også vil fungere og spille sammen med rejsen af din bolig. Det kan både være en farve der ligger tæt op ad farven på din husmur. Det kan også være en farve der skaber noget kontrast til udseende på din bolig ud ad til. Det vigtigste er at der på den ene eller den anden måde bliver skabt synergi og helhed mellem terrassen og resten af din ejendom og bolig.

Derefter er placeringen af terrassen også værd at se på i forhold til farvevalget til terrassen. Hvis du vælger en placeringen med høj eksponering for sol og meget lidt skygge, kan det være en idé at se på lidt lysere farver til terrassen fremfor de mørkere farver. Det er både i forhold til at mindske blegningen af brædderne med tiden. Det er også for at undgå at gøre sorte eller mørke terrassebrædder utroligt varme på en sommerdag. Det kan derfor blive ubehageligt at have bare fødder på. Desuden kan du også se på haven eller andet der omgiver haven og se på om det mest er lyse eller mørke farver der vil passe bedst ind heri.

Komposit farve - No turning back

Der skal lægges med tid og mange overvejelser i det, når du vælger farve til din terrasse. Det er vigtigt at du får undersøgt dine muligheder, så du er sikker på at få valgt den helt rigtige farve. Det skal du især fordi at modsat en almindelig træterrasse, så kan farven på en komposit terrasse ikke bare ændres. Komposit bliver fremstillet med den specifikke farve, og kan ikke males eller olieres som naturligt træ. Det derfor også med at tænke langsigtet når du vælger farve. For terrassen vil ikke lige kunne males i en ny farve til næste sæson. Det er bare vigtigt at være klar over inden du tager dit endelige valg.

Komposit model: Marokko

Der findes flere modeller og typer af komposit, som det også tidligere er nævnt. En af disse modeller er: Marokko. Det er en komposit med kraftige flanger og en hul profil, der giver brædderne en ekstra styrke. Den er vendbar med forskellige overflader på hver side. Begge sider er lavet med en skridsikker overflade og kan benyttes efter præference. Begge sider er lavet med et flot og ægte træ look, men den ene side er lavet med en glat 3D træstruktur. Den anden side er lavet med en egetræs 3D struktur. Det er en populær model, der lever op til alle krav for komposit og dem der drømmer om en terrasse med et ægte træ look.

Farvevalg til Marokko komposit

Som med mange andre kompositbrædder, kan du også få Marokko modellen i flere forskellige farver. Denne model fås i tre forskellige farver:

- Grå: Hvis du leder efter en populær farve, der skiller sig ud fra de ellers traditionelle brune varme terrasser, kan den grå være et godt bud. Grå er en fantastisk køligere farve, der giver et helt særligt look til terrassen, og minder lidt om falmet egetræsbrædder. Det er derfor et godt valg til modellen med siden med egetræslook.

- Valnød:
Den anden farve som modellen kommer i er valnød. En træfarve som de fleste har en stor kærlighed til. Det er derfor også et typisk og meget populært valg og passer ind til nærmest enhver bolig og taler stærkt ind i det ægte og naturlige trælook. Det giver en varme og en glød, som er med til at give den charme, som træterrasser oftest er kendetegnet ved.

- Antracit:
Sidst fås Marokko også en mørkegrå antracit. Det er et god farve til at skabe et anderledes udtryk på din terrasse. Den mørke farve skaber en stærk dybe i terrassen og så er det en smuk og elegant løsning at bruge disse mørke kompositbrædder. Farven gør det også nemt at matche møbler og andet interiør på terrassen, da den går godt med alt.

De store fordele ved Komposit

Nogle af de største fordele ved en komposit terrasse er blandt andet at: det holder længe, det kræver meget lidt vedligeholdelse og så er det endda miljøvenligt. Komposit er lavet af træ, plastik og bindemiddel. Derfor kan det være svært umiddelbart at forstå at det er miljøvenligt. Det er det dog fordi at komponenterne i komposit oftest er genbrugsmaterialer og derfor ikke kræver fældning af skov eller på anden måde belaster miljøet under tilblivelsen.

Derudover så er det et utroligt holdbart materiale, grundet sin modstandsdygtighed. Det betyder blandt andet at det ikke kræver anden vedligeholdelse end jævnlig rengøring. Foruden at du vil få en terrasse du kan have glæde af i rigtig mange år. En komposit terrasse kan holde i op mod mellem 20-30 år og hvis du udfører den smule vedligeholdelse det kræver, kan din terrasse stå som ny de næste mange år efter terrassen er blevet anlagt. Der er derfor mange gode grunde til at vælge komposit som materiale til dit terrasseprojekt.

En terrasse der skaber værdi

Monteringen af en komposit terrasse kommer med en lang række fordele, såsom vedligeholdelse, udseende, holdbarhed og tilgængelige typer komposit. Så hvis du har et budget der giver mulighed for at investere i en kompositterrasse, så vil det helt sikkert vise sig at være alle pengene værd. Sørg for at undersøge nøje alle de forskellige muligheder der er for komposit materialer, inden du bestiller dem til din terrasse. Der er stor variation fra producent til producent. Det gælder både når det kommer til kvalitet, udseende og udbud.

Når først materialerne er bestilt er det tid til at anlægge terrasse. Det kan du vælge at få professionelle til at gøre for dig eller du kan kaste dig ud i at gøre det selv. Heldigvis er kompositterrasser nemme at montere. De kan endda fås med et smart klipssystem, der hjælper med den helt korrekte montering. Det giver en dejlig sikkerhed for til sidst at stå med lige den terrasse du havde i tankerne, da du gik i gang med projektet. Husk at hvis du er i tvivl omkring komposit eller andet i forbindelse med anlægningen af din terrasse, er der masser af hjælp at hente hos fagfolk og diverse guides og tutorials online. De kan også være værd at tjekke ud før du køber materialer og går i gang med terrasseprojektet.